4 lucruri despre învățământul universitar românesc

Distribuie!

1. „Profesorul are întotdeauna dreptate!” 

BULLSHIT! Majoritatea habar nu au pe ce lume trăiesc. Dau un exemplu: Ca și profesor la Facultatea de Marketing, nu ai habar de conceptul de „employer branding”. Ca și profesor de Cercetări de Marketing nu ești în stare să ne recomanzi o carte pe care să n-o fi scris Kotler. Nu sunt în stare să dea feedback pe un proiect pentru că nici măcar nu le citesc. Este jenant!

2. Secretare mai dulci decât prevede legea

De fiecare dată când te duci la secretariat trebuie să te pregătești moral, fiindcă urmează să fii tratat mai josnic decât o gumă scuipată pe trotuar. Cred că în fișa postului de secretară la o facultate scrie cam așa „Aptitudini obligatorii: schizofrenie, imbecilitate și lipsa oricărei urme de politețe.”

3. „Scrieți copii, numai scrieți!”

Ce să mai menționez că dacă 5% dintre proiectele date sunt citite până la capăt, e cel mai fericit caz! Nu ți se dă structură, nu ți se explică ce și cum se face și cel mai grav, nu primești nici un pic de feedback la final. Mai pe românește, treci prin facultate, ca Vodă prin lobodă. Doamne ajută-ți dacă ai vreo intenție să-i abordezi și să le ceri explicații, că te expediază instant, doar sunt oameni culți și ocupați. Despre copacii care mor pentru hârtie nu mai merită să vorbesc; în era tehnologiei, duci proiecte pe hârtine…

4. Experții în anilingus

Sunt sigură că există în orice facultate, de orice sex și sub orice formă. Este vorba de acei vânători de note, care nu mai știu din ce poziție să perieze profesorii ca să mai primească câte-o firimitură de ceva. Pe la examene îi vezi cu smartphoneurile în mână, iar la primirea rezultatelor se bucură de zici că le-a venit inspirația.

 

MORALA: Voluntariatul și calitatea de a fi autodidact e singura șansă de a învăța ceva relevant!

P.S. Îmi cer scuze pentru limbaj și exprimare, dar nu ai cum să o spui mai frumos de atât!

 

Katy.

Nota redacției: Acest articol prezintă opinia autorului, nu a publicației. GEN90 încurajează exprimarea liberă.

Taguri

Arhiva

2 Comments

 1. September 20

  Despre care facultate de marketing se vorbeste in primul paragraf?

  • catalinapop
   September 22

   ASE.

Comments are closed.