Events
Conferința
Generații și conversații
Ediția a doua
Media
Prima ediţie a proiectului „Generaţii şi conversaţii” a fost plină de opinii şi discuţii frumoase. De aceea, echipa revistei GEN90 a vrut să continue acest obicei de a purta conversaţii constructive şi în offline, prin a doua ediție, ce va aduce un alt subiect de interes pentru tânărul născut în anii ‘90.
Revenim şi în acest an pentru a le oferi tuturor tinerilor un context prielnic pentru a-şi dezbate preocupările cu privire la spaţiul social actual.
Scopul central este acela de a confrunta participanţii cu actualitatea şi de a-i implica în evoluţia acesteia – atât prin interacţiunea cu viziunile experimentate dintr-un domeniu de interes, cât şi prin dezvoltarea propriei perspective prin întrebările şi opiniile expuse.
În cadrul evenimentului vom aborda subiecte despre media – tradiţionale şi digitale – contemporane, respectiv impactul pe care îl are asupra direcţiei de evoluţie a societăţii româneşti şi a mentalităţilor adiancete acesteia. Alături de invitații noştri, vom căuta să aflăm jocurile din culisele media autohtone, dar şi viziuni realiste cu privire la viitorului domeniului în sine.
Invitaţii noştri sunt:
Andrei Crăciun – jurnalist freelancer, blogger pe andreicraciun.eu
Petrişor Obae – jurnalist, redactor şi fondator paginademedia.ro
Mircea Vasilescu – redactor-şef Dilema Veche, eseist, jurnalist și traducător român, istoric literar, critic
Unde?
La Facultatea de Litere, Str. Edgar Quinet, nr. 5-7, Sector 1
Când?
Pe 29 aprilie 2014, la 18:30
Noi vă aşteptăm cu o atmosferă cât mai informală şi poftă de discuţii. Voi doar să vă veniţi de acasă cu entuziasm şi întrebări!
Concurs articole pentru Anuarul 2014: Dacă ai o opinie, acum e timpul să o faci auzită!
A mai trecut un an şi vrem să ieşim încă odată “în” tipare cu un nou volum al Anuarului, dedicat celor mai bune articole ale anului. Însă, pentru ediţia din acest an, vrem să vă implicăm şi pe voi, cititorii noştri!
Cum?
În perioada 17 – 23 martie, punem la bătaie câteva pagini din Anuar, pentru fiecare dintre voi să îşi poată exprima opinia. Astfel, aveţi oportunitatea ca propriul vostru articol de opinie să fie publicat în cartea GEN90!
Ce trebuie să faci?
Să alegi, într-una din cele 6 zile ale competiţiei, un subiect cultural, politic sau social despre care ai o opinie. Să îi dedici minimum două pagini, să îl răsfeţi cu argumente pertinente, să îi dai un titlu care să fie prezentabil şi să îi vină ca o mânuşă, în confomitate cu normele clasice de redactare (Times New Roman de 12, cu spaţiere 1,5, Justified). Odată scris, trimite-ni-l pe contact@gen90.net, cu subiectul Articol_concurs Anuar.
După ce se va încheia competiţia, vom începe selecţionarea şi editarea articolelor. Pe scurt, juriul nostru (format din Departamentul Redacţional al GEN90 şi directorul edituriii Cartex) va alege cele mai bune articole şi împreună cu autorii acestora, le vor pregăti pentru publicare.
Dacă ai o opinie, acum e timpul să o faci auzită!
GEN90 iese „în” tipare – lansarea cărţii GEN90
Pe 25 mai, revista online de opinie GEN90 sărbătoreşte un an de activitate în spaţiul digital. Pentru a celebra această ocazie, GEN90, cu sprijinul Editurii Cartex, a hotărât să iasă „în” tipare. Vă invităm luni, 27 mai 2013, ora 17:30 la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti (Bld. Ion C. Brătianu nr. 2) pentru a participa la evenimentul de lansare a cărţii GEN90. Tipărirea acestui volum este rezultatul muncii şi pasiunii oamenilor care s-au dedicat proiectului; cei care au crezut în potenţialul de a aduce o schimbare în societatea actuală prin promovarea intereselor generaţiei postdecembriste cu ajutorul responsabilizării libertăţii expresiei.
GEN90 este o revistă online de opinie scrisă de tineri pentru tineri. Echipa care asigură elaborarea revistei este alcătuită în totalitate din studenţi născuţi după 1989 şi care provin din oraşe precum Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara sau Brăila. Această arie extinsă a „opiniei” este încorporată în articolele GEN90 şi este consolidată sub principiile diversităţii şi al argumentării – valori ale revistei. Însuşirea încă de la început a acestor caracteristici, la nivel intern şi extern, a ghidat evoluţia, dar şi aprecierea pe care am dobândit-o într-un timp atât de scurt.
Un an de activitate marchează şi stadiul de maturizare al revistei. De aceea, pentru a surprinde acest statut, cartea GEN90 cuprinde cele mai bune articole scrise în perioada 2012-2013.
Publicarea cărţii este modalitatea prin care GEN90 doreşte să le mulţumească într-un mod cât mai personal tuturor celor care ne-au fost alături în tot acest timp – atât cititorilor sau partenerilor, cât şi persoanelor din interiorul revistei. Vor avea loc discuţii interactive cu fondatorul şi redactorul-şef, Costin Şerban, şi directorul Editurii Cartex, Lucian Pricop, despre povestea şi valorile GEN90, dezbateri cu autorii sau colaboratorii revistei, posibilitatea de a achiziţiona volumul la un preţ special, dar şi alte momente surpriză.
Volumul poate fi achiziţionat şi online de pe site-ul Editurii Cartex, dar şi din Cărtureşti (atât în librării, cât şi pe site).
Vă aşteptăm cu drag să ne fiţi alături în acest moment important!
„Generaţii şi conversaţii” – 11 aprilie 2013
Revista online GEN90 are o slăbiciune pentru conversaţiile constructive şi opiniile bine argumentate. Prin urmare, ne-am gândit că ar fi timpul ca şi ceilalţi tineri să aibă oportunitatea de a învăța experimentând prin aceste activităţi. De aceea GEN90, cu sprijinul Facultății de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA), s-a hotărât să treacă din online, în offline prin implementarea proiectului „Generaţii şi conversaţii”.
Acest eveniment este dedicat tuturor tinerilor şi studenţilor preocupaţi de spaţiul social actual, care încă nu au găsit cadrul prielnic pentru a-şi contextualiza şi dezbate interesele.
Scopul central este de a confrunta participanţii cu actualitatea şi de a-i implica în evoluţia acesteia – atât prin interacţiunea cu viziunile experimentate dintr-un domeniu de interes, cât şi prin dezvoltarea propriei perspective prin întrebările şi opiniile expuse.
În cadrul evenimentului, vom dezbate direcţia culturii române postdecembriste printr-o analiză a trei mari direcţii – literatură, muzică şi teatru. Împreună cu invitaţii noştri vom trata problematica literaturii contemporane pe un soundtrack existenţialist şi cu un vizual liric dat de pasiunea teatrului.
Invitaţii noştri sunt:
Simona Popescu – poetă, prozatoare şi eseistă
Andrei Robin Proca – solistul formaţiei Robin and the Backstabbers
Chris Simion – regizor şi preşedinte Compania D’AYA
Unde?
La Sala 111, SNSPA, Strada Povernei, Nr. 6, Sector 1
Când?
Pe 11 aprilie, la 17:00
Noi vă aşteptăm cu o atmosferă cât mai informală şi poftă de discuţii. Doar să nu vă lăsaţi acasă entuziasmul şi opinia.
[…] Mai multe detalii gasiti pe site-ul Gen90. […]
[…] (via GEN90.net) […]
Inscrieti-va!