de Maria-Roxana Bischin Dispreţuirea maselor este o carte cu un subiect inedit, despre felul în care masele au subestimat cultura, istoria artei şi filosofia. Este vorba aici despre cinismul maselor la…
Category: Carte
de Mădălina Stanciu Te iubesc fără noimă, pentru că mi-e inimă bolnavă din copilărie. Doctorii mi-au interzis cu desăvârşire să mă îndrăgostesc, ceasornicul e prea fragil pentru dragoste. Cum…
de Mădălina Stanciu Cam cel mai bun film de animație de la Up încoace, Inside Out (Întors pe dos) pornește foarte simplu de la întrebarea Vă uitați vreodată la cineva…
de Larisa Iordache Romanul, premiat în 2009 cu premiul Pulitzer, este alcătuit din 13 scene, fiecare fiind legată într-un anumit mod de eroina noastră. Fără să ne dăm seama, trecem…
de Larisa Iordache Cu ce tragere de inimă se poate apuca un ateu de acest roman? Cu câtă ardoare poate lectura un intelectual ajuns în deplina sa maturitate o carte…
de Alex Szollo Întotdeauna am avut impresia despre cărțile de ficțiune care au ca element central o crimă, cu tot cu investigarea și rezolvarea ei, că urmează un anume tipar…
de Alex Szollo Popularitatea genului fantasy nu mai e un secret pentru nimeni. Vorbim de un gen care-a dat lumii bestsellere și blockbustere în aceeași măsură, câștigându-și legiuni de fani,…
de Alexandra Ionescu Limbajul florilor al Vanessei Diffenbaugh este o carte hipnotizantă! Un roman cu miros intens de primăvară și cu gust dulce-amar, autentic prin descrierile cinematografice și evenimentele inspirate…
de Carmen Ghicică Sesiune, sesiune, dar merge și un film bun! L-am evitat ceva timp, deși toată lumea din jurul meu vorbea frumos despre el. Acum înțeleg de ce: este…
de Raluca Fătu Când am început să citesc „Life of Pi“ aveam o urmă de scepticism în privința cărții. Deși până acum romanele de acest tip de aventură nu m-au…
de Mădălina Stanciu Pentru început, nu îmi doresc un soţ cât o muscă. De fapt, nu îmi doresc un soţ acum. Dar Hatice Meryem scrie în cartea sa, ,,De-aş avea…
de Alex Szollo Că sunt un mare, mare fan Stephen King știe cam oricine mă cunoaște. Omul ăsta e genul de autor care ori îți place de mori(pun intended), ori…
de Roxana Terevlej Moto: „Fiţi suflete vii şi nu suflete moarte!” (N. Vasilevici Gogol) Romanul ,,Suflete moarte” prezintă o parte din mentalitatea colectivă rusească din secolul XIX. Tehnica lui Gogol de a…
de Mădălina Stanciu Scris de Margaret Mazzantini, Nu te mișca! este un roman despre sufletul dezbrăcat de măști și aparențe, ecranizat în anul 2004 (Non ti muovere), cu Penelope Cruz…
de Maria-Roxana Bischin Continua deformare a corpului lui Gregor sugerează o metamorfozare continuă, o degradare catabasică. El ajunge un mosntru, având o existenţă opacă. Kafka foloseşte termenul de Ungeziefer pentru…
de Maria-Roxana Bischin Franz Kafka (1883-1924) este originar din Praga şi este considerat scriitor vienez, fiind născut din părinţi evrei. Ca şi estetică literară, el poate fi integrat absurdului, însă…
de Aurora Marin La răscruce de vânturi este o poveste plină de vivacitate şi mister, fascinând şi şocând publicul încă de la apariţie. Aceasta este singura carte scrisă de Emily…
de Alex Szollo Despre Iisus s-a scris poate mai mult decât despre orice alt personaj al istoriei umanității. Figura centrală a creștinismului, cel numit de toate confesiunile Fiul lui Dumnezeu,…
de Bogdan Firănescu Articolul de astăzi se centrează pe opera literară a lui Dan Brown și pe stilul acestuia de a transmite mesaje. După o documentare superficială care a constat…