Lansarea anuarului GEN90. Discuţii generaţioniste

Distribuie!

Text: Nicoleta Diaconeasa, Foto: Iulia Șomcutean, Manuela Dospina & Radu Juvina

Ne-am adunat cu mic cu mare în seara zilei de 27 mai 2013, la Palatul Suţu, pentru a sărbători un eveniment important pentru revista generaţiei noastre: lansarea anuarului aniversar.

Evenimentul a început la ora 17:30, cu emoţii în suflet pentru organizatori şi curiozitate aproape puerilă din partea invitaţilor, mai ales a celora care veneau pentru prima oară la un eveniment marca GEN90. Au participat alături de noi în jur de 70 de persoane, locurile pe scaune ocupându-se în întregime.

Primul cuvânt l-a avut domnul Lucian Pricop, profesor la SNSPA, director la editura Cartex şi nu în ultimul rând susţinătorul perseverent al revistei GEN90. Prima parte a discuţiei s-a desfăşurat într-o ambianţă plăcută, Costin Şerban redactorul-şef şi fondatorul revistei oferindu-le invitaţilor detalii generale cu privire la proiectul GEN90. Au urmat apoi câţiva dintre autorii mai curajoşi care au luat cuvântul şi au spus public ce înseamnă acest proiect pentru fiecare dintre ei: Diana Scurtueditor executiv, Cosmin Acatrineieditor şi Ciprian Raduautor şi copywriter în cadrul departamentului de creaţie.

După aceste discuţii introductive, în partea a doua a serii am urmărit două filmuleţe montate de Manuela Dospinaredactor şi membru în cadrul departamentului de creaţie în care au apărut o parte din cei care de un an de zile am muncit pentru a ne vedea visul îndeplinit: tipărirea primului anuar care conţine 50 de articole dintr-o selecţie riguroasă de texte postate în varianta online.

Aceste filmuleţe pot fi urmărite şi pe Youtube, sau pe pagina de Facebook a revistei.

Trecând la partea mai animată a serii, şi anume la discuţiile deschise cu publicul am fost bucuroşi să avem parte de numeroase puncte de vedere, întrebări adresate la adresa generaţiei ’90, conversaţii care s-au dezvoltat în adevărate dezbateri pe diverse teme: cultură, artă, religie, societate, etc.

Îndreptându-ne vertiginos spre finalul întâlnirii, am păstrat pentru încheierea serii într-un mod plăcut, un scurtmetraj realizat de Mircea Ibadof, cu care a participat anul acesta la festivalul de la Cannes. Filmuleţul a fost urmărit la această lansare, în premieră de către un public amator de film şi pot spune cu mâna pe inimă că a avut un real succes. În acest fel am demonstrat încă o dată valorile generaţiei noastre prin intermediul altei organizaţii de tineri care vor să schimbe ceva şi care cred că vocea lor se poate face auzită, respectiv văzută prin intermediul artei: Divizia de Film.  Din păcate filmuleţul, numit Floare de mai nu poate fi văzut în varianta online, pe Youtube, însă ne aşteptăm de la cei care fac parte din Divizia de Film, respectiv de la fondatorul lor, Mircea Ibadof şi la alte creaţii cinematografice, care să se ridice cel puţin la nivelul acesteia lansate astăzi.

În concluzie, putem spune că lansarea a fost nu numai un prilej de a arăta publicului cele mai bune articole publicate în ultimul an, dar şi o întâlnire plăcută, în care am avut parte de discuţii constructive cu cei din generaţia noastră dar şi cu cei care şi-au declarat susţinerea faţă de proiectul nostru.

 

Taguri

Arhiva