Diferența dintre succes și insucces, dintre fericire și nefericire e inițiativa.

Distribuie!

Unii dintre tinerii din ziua de azi evită să se maturizeze pe de-a-ntregul și tot așteaptă. Așteaptă să le șoptească cineva la examene, să le facă cineva licența, să le găsească cineva un job, să le rezolve problemele personale, etc. Nu știu dacă mentalitatea asta bolnava se datorează influențelor de acum douăzeci și ceva de ani, dar știu că se poate trata.  Trebuie să ne schimbăm perspectiva, să ne deschidem mințile și să înțelegem că oricine e capabil de lucruri mărețe, cu atitudinea pozitivă.

Lipsa de încredere în propriile capacități cred că este o altă problemă. Mulți tineri nu îndrăznesc să își înceapă o afacere, deși sunt foarte capabili, și mai mulți nu se gândesc să acceseze fonduri europene, fără ca măcar să se informeze, lăsând frâu liber prejudecăților.

Dar știu și tineri care aleargă după experiență, după dezvoltare personală, profesională și continuă, tineri care din studenție s-au apucat să facă ceva serios cu viața lor, tineri care au înțeles că a sta nu e o opțiune de supraviețuire în societatea asta. Tineri pe care îi admir.

Cu timpul, am învățat că diferența dintre succes și insucces, dintre fericire și nefericire nu este inteligența; nici frumusețea, banii sau alte asemenea calități cărora le oferim deseori credit pentru fericire și succes. Diferența o face inițiativa. Îndrăznește să-ți începi o afacere, să lupți cu perseverență pentru jobul visat, chiar dacă poate ți-a fost refuzat la început, să faci tu primul pas față de cel pe care îl iubești, să organizezi tu vacanța pe care întotdeauna ți-ai dorit-o, să faci toate lucrurile care te fac fericit, fără să le aștepți de la altcineva.

Ceea ce vreau să spun e că fericirea și succesul nu sunt așa depărtate și greu de atins precum ne imaginăm unii dintre noi. Depinde doar de cât de mult vrem și suntem dispuși să facem pentru a ne întinde suficient de mult încât să le atingem.

Diana Scurtu

Taguri

Arhiva