The Wednesday Music Spotlight: The National

Distribuie!

de Bogdan Minuț

Cu puţin timp în urmă, am descoperit o trupă drăguţă. Da, majoritatea melodiilor The National sună la fel, sunt de acord. Vă puteţi astfel întreba: cum de am ales să fac totuşi un articol despre ei? Răspunsul este simplu. Deşi toate melodiile lor dau aceeaşi senzaţie, acea senzaţie este una unică. Sper ca pe viitor trupa aceasta să evolueze, iar momentan sunt extrem de promiţători.

Poate că din ce am spus se înţelege că eu consider melodiile lor de până acum drept un pas spre mai bine. Nicidecum. Au piese fenomenale pe care nu le-aş schimba pentru nimic în lume, pentru că reprezintă stilul lor. Vocea îţi induce o stare de transă de la prima melodie pe care o asculţi – încă de pe primul lor album.

Nu am să încep să dau linkuri către melodii în acest articol deoarece eu când ascult The National pornesc de la prima melodie de pe album şi las muzica să-şi facă jocul cu mintea mea. Nu are sens să schimb. Asta este ideea la ei. Separarea în melodii este pur formală. Puteau foarte bine să facă un album cu o singură piesă de patruzeci de minute. Aceasta să fie problema trupei? Nu, cine a spus că ar avea vreo problemă?

Singurul lucru pe care mi-ar plăcea să-l văd de la ei ar fi albume mai conceptualizate.

Albumul High Violet este unul pe care nu îl poţi asculta de prea multe ori, pentru că nu ai timp, din păcate. Te doare inima să opreşti muzica, odată pornită. Nu pot să vorbesc despre nicio piesă de pe el. Toate îmi par la egalitate. Personal, totuşi, v-aş spune să fiţi foarte atenţi la Conversation 16, într-un fel, partea mea preferată de pe album. Am ales să vorbesc despre trupa aceasta frumoasă pentru că recent şi-au lansat cel de-al şaselea album: Trouble Will Fiind Me.

Albumul acesta promite multe. Eu l-aş situa undeva la egalitate cu cel precedent. Este, de altfel, ca o continuare. The National sunt ei înşişi o singură melodie, împărţită în multe părţi de nedespărţit. Sunt sigur că nu vă veţi despărţi de ei odată ce veţi începe să ascultaţi. Tobele alerte combinate cu orga au un efect hipnotic: e imposibil să le rezişti şi odată ce ai pornit în călătorie, versurile extrem de puternice îţi vor răsuna în minte pentru mult timp.

Sursa foto: Wikimedia.org

Taguri

Arhiva