Despre noi

Distribuie!

GEN90 reprezintă un grup de voluntari care editează revista de opinie cu același nume, organizează anual conferința Generații și conversații și publică volume tipărite.

Misiune

GEN90 își dorește să devină vocea generației sale, un lider de opinie în media și societate, adunând laolaltă opinii libere, promovând valori și vorbind despre societatea românească, cultura, dar și politica actuală.

Viziune

GEN90 este revista de opinie dedicată generației născute după revoluție și formată în tranziție, care promovează acele valori interzise înainte de 1989. GEN90 publică articole, cronici și interviuri care prezintă România prin vocea autorilor săi. Credem că o presă ce se vrea obiectivă este predispusă să cadă într-o extremitate a valorilor personale sau politice, de aceea promovăm diversitatea opiniilor şi a genurilor jurnalistice.

Valori

Valorile noastre sunt un model pentru ceea ce facem și se află la baza activităţii noastre.

Valorile publicației noastre

  1. Credem în libertatea de exprimare înțeleasă corect.
  2. Credem într-o opinie argumentată și responsabilă.
  3. Credem în curajul de a scrie liber, creativ și direct.

Valorile echipei noastre

  1. Credem în integritate și nu facem compromisuri.
  2. Credem în munca de echipă și în leadership, fiindcă doar împreună putem face o schimbare pozitivă.
  3. Credem în punctualitate ca o dovadă de mulţumire pentru cititorii noştri, lucrând la timp și publicând zilnic.

Pe www.gen90.net sunt publicate articole care se axează pe social, cultural și politic, însă sunt prezente opinii sub orice formă și de orice gen ale tinerilor care doresc să se exprime prin scris, precum cronici de carte, film sau muzică, dar și interviuri de interes pentru aceștia. Suntem o piață publică de dezbateri, o „agora online” unde toți „cetățenii” sunt invitați să își exprime opinia cu privire la orice aspect din societatea actuală și nu numai.

Numele publicației poate sugera 2 lucruri: generația născută după 1990, sau ceva în gen anii 1990, criticând în același timp și o expresie caracteristică generației noastre, aceea care tinde sa generalizeze totul  (e ceva gen…). Revista este scrisă și ilustrată în general de persoane născute după revoluția din 1989. Este vorba de găsirea unei identități, deoarece considerăm că în ultimii douăzeci și ceva de ani această generație post-decembristă a fost dezbinată și cucerită de tot felul de idei care nu au făcut altceva decât să ne îndepărteze și să ne rivalizeze.

Logo-ul simbolizează granița unde noi, tineri români crescuți după 1989, ne aflăm – adică între vestul albastru și estul roșu. Steaua cu opt colțuri simbolizează speranța, dar și inteligența, lucruri esențiale în formarea noastră; totodată, steaua simbolizează cele patru puncte cardinale, dar și cele patru anotimpuri – cu alte cuvinte, idealul nostru de unire în cultură și sentiment este prezent oriunde și oricând.

Susținem democrația adevărată și suntem pregătiți să acționăm acolo unde aceasta nu este aplicată, prin singurul mod prin care îl știm cel mai bine – să scriem, să ne exprimăm și să dăm mesajul mai departe.

GEN90 a apărut prin munca unor voluntari și colaboratori, după cum urmează:

Redactor-Șef – Laura Bisericanu (2016-prezent)

Fondator – Costin Șerban (Redactor Șef 2012-2016)

Editorial –  Mădălina Stanciu, Ana-Maria Trifan

Comunicare – PR – Georgiana Balan, Mădălina Pruteanu, Ana Maria Filip, Design – Denise Ene, Foto – Alexandru Bîrsan, IT – Mihai Popescu

Administrativ – Coordonator – Mădălina Crăciunoiu

Comisia de evaluare: Elena Manea, Laura Bisericanu, Bianca Radu

Autori
Alexandru Szollo, Ana Iliescu, Dana Roșescu, Maria-Roxana Bischin, Bogdan Țopan, Violeta Dobre, Mihai Cîrjă,
Emilian Voaideș, Roberta Răducu, Raluca Bobei, Diana Broșiu,
Cristina Bragari, Ana-Maria Rusu, Miruna Tătaru,
Ana Maria Mironică, Alin Cristea, Andreea Vlaicu, Maria Elena Trifu,
Răzvan Constantin Dincă, Anca Geanina Mănescu, Daniela Lupașcu,
Andreea-Emanuela Tănase, Alexandra Nadane, Alina Maria Șerban

Colaboratori și/sau susținători
Diana Scurtu (Editor Executiv 2012-2014), Editor Executiv (2015-2016) – Mihaela Cristina Oprea, Elisa Leonte, Rebeca Munteanu, Ana Maria Gheorghe, Ariadna Drăgolici, Mihai Maruseac, Andreea Cristiana Mitran, Alexandra Bogza (PR 2012-2014), Bianca Radu (Marketing Manager 2012-2013), Bianca Mitrofan, Bogdan Preda, Bogdan Minuț, Cătălina Carmen Pop, Cosmin Acatrinei (editare), Cristina Ciocârlan, Aurora Marin, Ana-Maria Berbecel, Cristina Stan, Laura Duțu, Bogdan Spoitu, Alexandra Todirică, Bogdan Petrea, Andrei Pop, Sandra Clipea, Andreea Sima,Manuela Dospina, Tatiana Mocanu, Alexandra Cheroiu, Dan Nicu, Anca Oancea, Gabriela Slăvilă, Cristina Ilie (Cap-limpede), Sarah Prioteasa, Georgiana Nedelcu, Vasile Viorel Gelatu, Mădălina Popovici, Bogdan Firănescu, Ciprian Radu, Ileana Răchită, Diana Barbu, Simina Cernat, Alexandra Solea (social media), Anda Diana Marin, Alex.-G. Ioana, Alexandra Proca, Maria Elena Trifu, Carmen Ghicică, Ana Bivolan, Mihaela Roșeanu, Roxana Rebedeu, Diana Poleac, Oana Andreea Răcaru, Iulia Șomcutean, Florin Surugiu, Hristos Fleturis, Miruna Iliescu, Bianca Radu, Alexandra Simion, Andreea Vlaicu, Cosmin Bejan, Emanuela Tudorache, Ioana Tomescu, Mihai Niță, Medeea Stan, Diana Poleac (PR manager august – noiembrie 2014), Andrei Mărmureanu

Dacă vrei să faci parte din echipa GEN90, dă-ne un semn la contact@gen90.net!

GEN90™, logo, nume, content © & ™ 2012-2017 www.gen90.net. Toate drepturile rezervate www.gen90.net.

Notă: Articolele  prezintă, în general, opinia autorului, nu a revistei. GEN90 încurajează exprimarea liberă; oricine este invitat să publice dacă are o opinie argumentată și pe care și-o asumă.

2 Comments

  1. Alex Szollo
    May 9
    Reply

    Sper ca prin aceasta revista, gandurile unei generatii sa inspire generatiile viitoare sa creada in idealul democratiei autentice, nu trombonistice si mediatice. Suntem tineri, dar avem voci puternice, care, cred eu, merita auzite, ba mai mult, ascultate.

  2. October 26
    Reply

    Felicitari ! Ma bucur. Dupa 30 de ani de munca voluntara pe taram cultural romanesc in America (si in tara dupa 1990) si mereu in cautarea voastra..sau si a voastra dar cel mai mult a voastra…mi se pare ca va gasesc Macar in al 11-lea ceas…Maisunt 6 luni..asa ca va rog uitati-va-va la http://www.romanianculture.us dar sa stiti ca in realitate e mult mai mult (bogat,complex, cu mari reusite dar si cu mari drame, tribulatii..unele prinse si in presa americana; in Romania numai in 1/4 cele vreo 50 de articole ) , imporreuna cu tribualtiile tarii desi am vrut si resuit pina la un punct sa fim deasupra lor si speram sa putem ajuta la a ridica si tara caci crdeama ca are pe ce…si sia cum credem…. si de aceea cautam ziaristi, cercetatori transdisciplinari (pt temele iamgine/promovare si relatia tara-diaspora , functionala sau disfunctionala..precum si cine preia stafeta ..cel putun a PUNTILOR ROMANESTI PESTE OCEAN..dac nu si a muzuelui ca ar fi, intr-adevar prea greu..mai als asa dintr-o data…dar unii puteti – daca nu cumva sunteti deja – pietonii pe aceste punti..si dac nu sunteti pe ele..va puteti iamgina si le puteti intari prins scris –

    asa ca sper sa fiti scriitori non-fiction pe care ii caut de mult..,

    insa pina una alta alta e nevoie si v-am ruga sa va folisiti partea de promotori..(daca statul roman nu si-a facut datoria si nici macar nu a anunta programul nostru de INternship – il vedeti la http://www.romanianculture.us – ) cu mentiune ca la orice actiune e nevoie de munca administrativa..si de care macar unii dintre dvs deja va ocupati caci asa exista acest site si se afla de el..Cred ca nu e o singura persoana, e? NU de alta dar atunci cine ajuta fizic si la constructiile culturale concrete ?..macar de dragul imaginii care cu ele se poate realiza, dar cu literatura romanesca pt publicul larg american nu (sau nu inca..) si cine ca sa avem o media ca lumea..caci fara ea, in ziua de azi, majoritatea romanilor nostri nu pot vedea/incerca/crea/intari democratia

    Grupul vostru se intilneste macar ocazional si partial? UNde? are cine sa intreprinda si apoi conrceti civici? (sugeram cite ceva la comentariul meu ref. la “Lupta pt mass-media..

    Stiti romani din SUA si le-ati putea transfera datele despre noi ca poate se gaseste cineva sa vina sa ajute acum..?Sau macar de la distanta!

    Cu prietenie, Rodica Perciali, fondatoarea principala
    Romanian Museum, Romanian-American League, Resoruce and Analysis Cenetr on Romania and the Romanian Immigration, Philadelphia, Princeton NJ, Brasov http://www.romanianculture.us (cea mai mare, valoroasa si reprezenattiva colctie etnografica din afara traii si din Europa in SUA- cea mai multa promovare a culturii romane din istoria Americii, pt dvs toti.Cu drag, RP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*