Articol de Carla Lunguti „Mă rog lui Dumnezeu să vină ziua când lumea va fi condusă de oameni luminoși și buni.”-Oana Pellea De oameni care vor înțelege că un popor…
Category: Cultura
de Bischin Maria-Roxana Cândva, în Franţa medievală, merovingienii erau cei care populau o parte din teritoriul francez de astăzi. Denumirea de „merovingian” provine de la Merovech sau Meroveg, primul…
Text și foto de Dana Roșescu Institutul Goethe din Bucureşti organizează în fiecare vară, alături de şcoli partenere din România, Moldova şi alte ţări invitate, o tabără internaţională de limba germană…
de Bischin Maria-Roxana Şcoala de la Frankfurt[1] acoperă o pluralitate de teorii greu de unificat. Denumirea este corelată cu evenimentul din anul 1923, când la 3 februarie, în Republica de…
de Alex Szollo Am urmărit cu foarte mult interes fenomenul creat în jurul orei de religie, cu ocazia deciziei conform căreia această disciplină poate fi studiată în școlile românești doar…
de Mădălina Stanciu Ce este un hippie? Care este diferenţa între un vechi hippie şi unul nou? Dacă ești hippie, rămâi unul pentru totdeauna? Aceste întrebări și altele similare sunt…
de Alex Szollo Întotdeauna, artiștii originali au fost aceia care-au reușit să schimbe perspective învechite, să dărâme bariere și să-și facă publicul să rezoneze cu mesajul lor. Fie că vorbim…
de Maria-Roxana Bischin Pentru Fulvio Maria Scavia, eleganţa şi exclusivitatea design-ului unic sunt împreunate prin competenţă tehnică în opere de artă în miniatură. Fiecare bijuterie este o poveste în miniatură…
de Alex Szollo Frumusețea a fost întotdeauna una dintre calitățile cele mai căutate de ființa umană. De-a lungul istoriei, i-am închinat ode, picturi, sculpturi, am făcut concursuri având-o în prim…
de Raluca Fătu Înainte să înceapă sărbătorile de iarnă și să intrăm în prima vacanță a acestui an universitar, în presă se scria despre nemulțumirile studenților Universității din București cu…
de Andra Iliescu Îmi place să văd cum oamenii sunt foarte ȋncrezători când vorbesc, mai ales când utilizează un cuvânt greşit (sau gramatical este greşit), iar ȋncrederea de sine este…
de Alina Maria Șerban Librărie, un loc unde se vând cărți. Cam așa sună definiția din DEX a magazinului specializat pe vânzarea uneia dintre cele mai frumoase metode de a-ți…
de Tiberiu Paul Iordache Un mod foarte simplu de a vedea dacă cineva are cu adevărat un principiu este să începem prin a le cere să ne spună un lucru…
de Tiberiu Paul Iordache „Moral” sau „moralitate” sunt cuvinte pe care e posibil să le auzim destul de des, însă aproape întotdeauna sunt menționate cumva într-un context legat ori de…
de Raluca Fătu În articolul trecut am început înșiruirea ticurilor românești care supără și uneori chiar distrează. Însă acum îmi voi canaliza atenția asupra unei practici abordate de toate popoarele. Aceea…
de Mădălina Stanciu Lars von Trier ne-a obişnuit cu filme şocante, care stimulează intelectul, filme care nu sunt menite în niciun caz să ne binedispună, ci care ne seacă emoţional,…
de Alex Szollo V-am vorbit câte un pic despre originile, controversele și industria din spatele Halloweenului, în două articole, menționând în fiecare că este o parte a unei trilogii. În aceste…
de Alex Szollo Frica vinde bine. O spun cu toată convingerea, pentru că înțeleg fenomenul fricii. Este o emoție eminamente universală, de care absolut nicio ființă umană nu este scutită. Vorbeam…
de Alex Szollo Despre Halloween are deja toată lumea din societatea românească o părere. Ca și toate părerile românilor, și aceasta este exprimată cât se poate de clar, indiferent de…