Zodiac politic

Distribuie!

de Carmen Ghicică

Dacă până acum luna octombrie se recomanda a fi doar a doua lună de toamnă, care ne oferea peisaje boeme, nuanțe pământii, acum, octombrie ne oferă culori excentrice: roșu, galben, portocaliu etc… Haosul din țara noastră este provocat de acest „curcubeu“ electoral. Octombrie a intrat sub semnul politicii.

Această campanie electorală este un fel de zodiac. Ei bine, zodiacul politic românesc de luna aceasta ne anunță cât de favorabile ne vor fi „astrele“ din punct de vedere profesional sau în privința banilor. Bucureștiul nostru este sufocat de bannere care ne comunică faptul că doar candidatul X a scăzut taxele sau că… sau că…

Nu intenționez să generalizez totul, dar, pentru mine, lucrurile stau în felul următor: pensionarii vor vota în funcție de care găleată e mai frumoasă și mai încăpătoare, iar adulții vor încerca să își păstreze locurile de muncă prin intermediul votului electoral. Dar, oare, ce vor face tinerii studenți, oamenii la început de drum?!

Cetățeanul turmentat…

„Eu cu cine votez?!“ Scena politică a lui Caragiale se aseamănă cu situația actuală din Românica noastră. Vreau să cred că, deși suntem tineri, noi suntem capabili și suficient de maturi încât să facem diferența și să alegem răul cel mai mic. Atitudinea pasivă a unora dintre noi nu este o soluție, la fel și anularea votului. Prin urmare, „cum ne așternem, așa dormim“. Noi decidem cui „vindem țara“, noi suntem licitanții, cei care o dăm celor care oferă mai mult, mai bine.

Așadar, în calitate de cetățeni cu drept de vot, avem obligația de a ne salva țara, de a ne informa înainte de a face o alegere, de a ne mobiliza să luăm atitudine, de a nu ne lăsa influențați de cuvintele frumoase, în spatele cărora stau o întreagă echipă de specialiști în relații publice, de a nu ne vinde pentru o găleată și o brichetă. E țara noastră, e viitorul nostru! Ieșiți la vot, fraților, înainte ca țara asta „să moară înaintea noastră“! (după cum spune tovarășul Guess Who.)

Sursa foto: Wikimedia.com

Taguri

Arhiva