THE WALL: cel mai așteptat eveniment al acestei veri

Distribuie!

de Alexandra Șolea

Numărătoarea inversă a început: 8 zile ne mai despart de cea mai spectaculoasă producție muzicală a momentului. Roger Waters aduce în București “punctul culminant al realizarilor muzicii rock” -The Times, Londra –  megaproducția THE WALL.

Show-ul inspirat din cel de-al 11-lea album al legendarei trupe Pink Floyd va fi urmărit live de fanii români prezenți pe 28 august în Piața Constituției din Capitală.

Făcând înconjurul lumii, The Wall este combinația perfectă de muzică live, proiecţii impresionante, efecte vizuale inedite şi decoruri grandioase. Nenumărate mascote construite la dimensiuni uriașe fac parte din scenografia show-ului. Întregul spectacol reprezintă punerea în scenă a celebrului album cu același nume, lansat de Pink Floyd în 1979.

După destrămarea trupei Pink FloydRoger Waters a fost singurul care a reeditat întregul spectacol la 21 iulie 1990 în Germania, ca formă de sărbătorire a prăbușirii zidului din Berlin, construit încă din 1961. La 20 de ani de la ultima interpretare live a albumului, Waters demarează un nou turneu mondial. În prezent, fondatorul Pink Floyd  readuce în fața fanilor celebrul “zid”.

Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului, întreaga punere în scenă bucurându-se de avantajele tehnologiei de ultimă generație. Noul The Wall nu este doar un simplu concert, ci o producție multi-dimensională despre care întreaga presă internatională vorbește la superlativ.

“Cel mai bun show făcut vreodata. Punct”New York Post

Trecerea timpului și progresul tehnlogic i-au permis lui Roger Waters să dezvolte tot mai mult conceptul spectacolului, componenta multi-dimensională a show-ului devenind practic punctul definitoriu al noului The Wall. Mai mult decât atât, evenimentul are parte de o producție colosală, ale cărei cifre depășesc cu uşurință orice alt record stabilit până în prezent pe piața de concerte din România.

Întregul zid va fi mai mare decât lungimea unui teren de fotbal. Piața Constituției este singura zonă din București care poate găzdui o  producție de asemenea dimensiuni. Astfel, The Wall este totodată și cel mai scump eveniment organizat până acum în țara noastră, potrivit CEO-ului Emagic, Laura Coroianu, citată de Adevărul.

The Wall este considerat o adevărată capodoperă. Albumul conceptual are un instrumental fabulos și versuri care transmit un puternic mesaj socio-politic, cât şi personal. Pionul principal al albumlui, personajul Pink, trăiește experiențe neplăcute încă de la o vârstă fragedă. Acesta își pierde tatăl în război, este abuzat de profesori, crescut de o mamă obsedată de protecția fiului său, iar mai târziu este înșelat de cea care îi devenise soție. Toate acestea au ca rezultat izolarea mentală a lui Pink de societate, izolare văzută sub forma unui  un zid – și, astfel, titulatura „The Wall”.

Primul turneu  al noului The Wall  a început pe 15 septembrie 2010, la Toronto, Canada, și a continuat cu noi reprezentații în America de Nord, Europa, Australia și America de Sud. Roger Waters a înregistrat adevărate recorduri de audiență: 192 de concerte și peste 3,3 milioane de spectatori, devenind rapid unul dintre cele mai de succes turnee din istorie.

Cea de-a doua serie de concerte în Europa, a fost programată pentru 2013. Aceasta include 18 show-uri în aer liber, printre care și cel din Piața Constituției din Capitală. “Sunt extrem de încântat de faptul că producția The Wall se reîntoarce în Europa. Va fi impresionant pentru că implică mult mai multă mișcare, acţiune, dramă şi suspans comparativ cu show-urile ce au loc în săli acoperite. Zidul este mult mai mare, întreaga construcție, de altfel este mult mai amplă, astfel încât să ofere tuturor spectatorilor o experiență mult mai intensă. E drept, o astfel de producție nu ar fi fost posibilă acum 40 de ani, însă lucrurile s-au schimbat, tehnologia a avansat, iar acum putem face lucruri inimaginabile. Un astfel de spectacol trebuie văzut!”, a declarat Roger Waters.

Biletele pentru evenimentul din 28 august au fost puse în vanzare, prețurile variind între 950 de lei (pentru diamond seats) si 135 de lei (pentru gazonul B).

Taguri

Arhiva