Un nou eveniment, din nou linişte în presă

Distribuie!

Ieri, 27 februarie, în oraşul Bârlad din judeţul Vaslui s-a desfăşurat un protest de proporţii, 8000 de oameni manifestându-şi nemulţumirea faţă de "explorarea şi exploatarea gazelor de şist" (cf. Antena3.ro). Oamenii s-au adunat din mai multe judeţe ale ţării pentru a face cunoscută opinia publică în privinţa acestei probleme, opinie publică ce pare a fi din ce în ce mai puţin ascultată de către mai-marii noştri.

Aspectul cel mai frapant al desfăşurării evenimentelor este dezinteresul presei faţă de acest protest, doar câteva site-uri menţionând unele detalii referitoare la ceea ce s-a întâmplat ieri în Bârlad. Astfel se demonstrează din nou lipsa de interes a mass-media pentru astfel de evenimente,  protestele de genul ăsta nefiind cu siguranţă pe placul guvernanţilor ţării. De altfel, lucrul acesta a fost demonstrat în nenumărate rânduri şi cu ocazia exploatării de la Roşia Montana, Guvernul realizând o serie de reclame difuzate la TV în colaborare cu RMGC (compania ce a câştigat dreptul de a exploata mina de aur din localitatea transilvăneană). Din păcate, deşi ar trebui să fie impersonală sau măcar să încerce să facă asta, conducerea ţării noastre se arată cât se poate de favorabilă acestui tip de campanii, care nu fac altceva decât să ne jefuiască bogăţiile naturale, România având de câştigat foarte puţin din ce se exploatează la Roşia Montana şi Vaslui.

Detalii despre protest găsiţi aici. Prin articolul de faţă am vrut însă doar să evidenţiez lipsa de echilibru a presei, evenimentele de genul ăsta beneficiind de prea puţină expunere, raportându-ne la importanţa pe care o au în bunul mers al societăţii.

Taguri

Arhiva