Christmas around the world – eveniment AIESEC

Distribuie!

de Laura Bisericanu

AIESEC a decis să aducă puțin din magia Crăciunului și copiilor din centrele de plasament: iată deci cum s-a născut evenimentul Christmas around the world.Copiii au făcut obiecte handmade și au cântat, interpretând chiar și o piesă de teatru. Voluntarii internaționali și-au prezentat țara și au adus preparate tradiționale pentru a-și ilustra specificul cultural.

Atmosfera a fost una cât se poate de frumoasă. În conformitate cu spiritul Crăciunului, toată lumea era bucuroasă și liniștită, haosul care însoțește de obicei un grup mare de copii era cu desăvârșire absent și când intrai în cafenea te cuprindea o acalmie care îți amintea de originile spiritului sărbătorii în contradicție cu claxoanele și stresul cotidian de pe stradă.

În timpul prezentării țărilor de către voluntarii străini, copiii puteau participa la ateliere de creație sau face-paint. Acest lucru îi introducea într-o atmosferă aproape magică: puteau deveni altcineva! Puteau trăi viața altor oameni prin cuvintele membrilor AIESEC internațional în timp ce își asumau pentru un timp o identitate nouă sub masca pictată de alți voluntari. Apoi, din rolul de observatori pasivi ai evenimentului l-au preluat pe cel de participanți activi printr-o piesă de teatru în care au dat dovadă de talente dramatice deosebite. Însă ceea ce cred că i-a mișcat cu adevărat pe micuți a fost perspectiva unei noi vieți: rolurile preluate în cadrul atelierului de face-paint cât și cunoașterea lumii în care se vor dezvolta.

Imaginile și jucăriile aduse de voluntarii internaționali cât și explicațiile lor i-au ajutat pe cei mici să își imagineze viața în alte părți ale lumii în care, poate, vor ajunge și ei într-o zi. Gustul unei culturi noi, care era asimilat prin mâncarea pregătită de voluntari dar și prin momentele artistice ale acestora le deschideau copiiilor ochii către noi orizonturi și contribuiau la evoluția lor de cetățeni planetari.

Putem spune că a fost un eveniment cu adevărat reușit, atât din perspectiva viitorului financiar al celor mici, cât și din punctul de vedere al evoluției intelectului acestora, al creativității și al perspectivei sociale.

Sursa foto: Facebook

Taguri

Arhiva