SNSPA Internship Fair

Distribuie!

Text&Foto: Bianca Radu

SNSPA Internship Fair este târgul de internship-uri organizat de Centrul de Consiliere și Orientare Personală (CeCOP) al SNSPA. Evenimentul a ajuns deja la a treia ediție și, participând an de an, pot să spun că a crescut în fiecare an câte puțin și frumos. Astfel, vineri și sâmbătă am fost la Biblioteca Academiei Române în cursa către internship-uri.

Am prins conferința de deschidere, la care au fost speakeri fondatorii CeCOP – profesorii de la SNSPA, care iau contact zi de zi cu studenții și cunosc angajabilitatea studenților pe piața muncii. A venit și un student de la Facultatea de Comunicare și Relații Publice care a vorbit puțin despre cum este perceput internshipul de către companii în momentul actual, și despre faptul că e nevoie să fie încurajate internship-urile care să avantajeze și să încurajeze mai bine aptitudinile de învățare ale studenților.

M-am bucurat să văd că au fost numeroase ONG-uri, dar și companii care ofereau internship-uri pentru studenții SNSPA și nu numai.  La târg au venit și studenți de la Universitate. Am găsit internship-uri de o lună, de 3 luni, care începeau fie acum, fie din vară, dar și oferte de voluntariat de la ONG-uri. Așa că oferta a fost destul de vastă – organizatorii au avut grijă să fie câte ceva pentru fiecare student.

După ce am trecut pe la toate standurile editurilor, agențiilor de publicitate, instituțiilor, ONG-urilor, am avut și sesiuni de workshopuri care să ne ajute în dezvoltarea profesională. Spre exemplu, la workshopul de la BestJobs, reprezentanta companiei ne-a arătat un exemplu de CV scris bine și apreciat de companiile care recrutează prin tool-ul BestJobs și am avut și un mic joc de rol pus în practică de participanții de la workshop, cu un candidat și un angajator. Ne-a dat și câteva sfaturi despre cum să ne prezentăm bine la un interviu, dar ne-a spus și câteva păreri generale destul de pesimiste ale companiilor pentru studenții abia ieșiți de pe băncile facultății. Astfel, se pare că studenții nu sunt destul de pregătiți din punct de vedere al aplicării teoriei și nu cunosc nivelul de salarizare pentru un entry-level în domeniul pe care l-au studiat, iar de multe ori, la interviu, cer sume mult mai mari decât se oferă în realitate. Ca să nu spunem nici o sumă prea mică, dar nici una prea mare, cel mai bine este să fim sinceri și să afirmăm că nu cunoaștem destul de bine nivelul de salarizare și eventual să spunem un interval.

La workshop au fost date și premii de la Editura Tritonic și CV premium de la BestJobs pentru cei mai interactivi participanți!

Fie că au trecut pe acolo studenți ai SNSPA sau ai altor universități, târgul SNSPA Internship Fair a fost de ajutor pentru fiecare student, mai ales pentru cei din anul 1 și 2, care au dubii legate de unde va fi aplicată toată teoria predată de profesori.

Ca să fiți la curent cu internshipurile de la SIF, puteți intra pe http://cecop.snspa.ro/sif/category/internshipuri/, unde organizatorii au postat câteva din ofertele partenerilor de la târg.

Mulțumim CeCOP pentru invitație

Taguri

Arhiva