Internship-urile virtuale. Ce sunt şi cum le faci faţă?

Distribuie!

de Andra Petrescu

Pentru că trăim în generaţia Y, se aşteaptă de la noi să mâncăm, să dormim, să lucrăm şi să respirăm tehnologie. De altfel, să ştim totul despre tehnologie ne este deja în sânge, nu-i aşa? Ce alt mijloc de a le demonstra criticilor generaţiei noastre că stăpânim tehnologia şi ne descurcăm foarte bine cu ea, decât un internship virtual?!

Internship-urile virtuale sunt un trend în creştere. Pe lângă libertatea pe care ţi-o oferă, faptul că lucrezi din propriul pat, în pijamale poate, înveţi, în acelaşi timp, cum să-ţi manageriezi timpul mai bine sau înveţi cum să transmiţi în câteva rânduri, într-un e-mail, o informaţie întinsă pe zeci de pagini.

Desigur, pe lângă avantaje există şi o serie de responsabilităţi pe care trebuie să ţi le asumi. Pe lângă flexibilitate, este nevoie şi de o puternică motivaţie intrinsecă, o balanţă între viaţa profesională şi cea personală şi, bineînţeles, concentrare pentru ca lucrurile să meargă în direcţia potrivită. Iată câţiva paşi care te vor ajuta cum să faci faţă unui internship virtual:

Fă-ţi un program:
Deşi nu vei fi nevoit să te deplasezi la birou, va trebui să depui mai mult efort într-un internship virtual. Desigur, asta nu trebuie să te sperie, însă există o mulţime de lucruri care te distrag atunci când lucrezi de acasă. Aşa că, sfatul nostru este să-ţi rezervi câteva ore sau câteva zile exclusiv pentru activitatea legată de internship-ul tău. În acest fel, vei putea să termini lucrurile în timp util şi vei deveni mai organizat şi mai eficient.

Alocă-ţi un loc special pentru lucru.
Asta cu siguranţă te va ajuta să ai un spaţiu bine definit, special pentru lucru. Vei avea un loc organizat pentru toate hârtiile, calendarele, agendele sau sticky notes-urile tale. Dacă te plictiseşti de biroul de acasă, poţi oricând să mergi în cafeneaua sau librăria preferată. Un loc liniştit te va ajuta să-ţi pui ordine în gânduri şi să te concentrezi mai bine pentru task-uri.

Păstrează legătura.
Este important să îl ţii pe supraveghetorul tău permanent la curent cu ultimele task-uri la care lucrezi sau pe care le-ai terminat. Dacă ai întrebări, nu ezită să trimiţi mail-uri. Ei vor şti astfel că situaţia este mereu sub control şi că tu îţi faci datoria. Fie că este un simplu mesaj, un e-mail sau un apel pe Skype, menţinerea contactului cu angajatorul tău îl va ajuta să conştientizeze ce muncă grozavă faci tu.

Profită de orice oportunitate.
Dacă ai acceptat un internship în PR sau advertising, nu refuza un task ce presupune activitate în social media sau editare şi concepere de articole. De asemenea, dacă angajatorul tău nu poate ajunge la o întâlnire importantă, ori te invită la un eveniment, nu refuza niciodată! Indiferent dacă vei veni singur sau nu, relaţiile pe care ţi le vei construi (în timp) cu oamenii, dar şi faptul că poţi demonstra că poţi reprezenta cu succes compania vor fi oportunităţi excelente pentru viitoarea carieră.

Concluzia e că merită să încerci şi o astfel de variantă de internship. E o provocare şi cu siguranţă te va ajuta pe viitor! În plus, ce poate fi mai convenabil decât să lucrezi de acasă, să nu mai pierzi ore bune pe drum şi să câştigi şi experienţa în acelaşi timp. Go for it!

Taguri

Arhiva