PRIME QUEST – cursa pentru cel mai bun brief

Distribuie!

de Adriana Patuschinsky

Hei, sunteți curioși să aflați ce s-a întâmplat vinerea trecută? PRIME a organizat un nou eveniment, intitulat PRIME QUEST, în care concurenții trebuie să ajungă la diferite agenții, rezolvând briefurile ce le sunt date. Apoi, reprezentanții agențiilor le evaluează, oferindu-le feedback, desemnându-le pe  cele mai bune, dar și pe cele mai puțin bune.

Dis de dimineață, ne-am dat întâlnire în Parcul Unirii, la ora 8. Participanții au făcut cunoștință între ei, așteptând nerăbdători să vadă ce le-au pregătit cei de la PRIME.  Unii mai somnoroși, alții mai curoși, au fost întâmpinați de Echipa Red Bull. Ce putea să îi revigoreze mai bine pe participanții PRIME QUEST decât un energizant care îți dă aripi? Că tot vorbim de aripi, participanții de-abia așteptau să-și ia zborul către prima agenție, așa că n-am mai stat pe gânduri și organizatorii au împărțit fiecăruia dintre aceștia câte un puzzle pentru a putea răspunde la ghicitoare. Aveau la dispoziție 20 de minute.

Era cald și frumos afară, dar nici vântul nu a putut lipsi, și a încercat să ne strice toate planurile. Piesele din puzzle au zburat, dar până la urmă, participanții au reușit să deslușească ghicitoarea. Aceasta arăta cam așa:

Zboară, pasăre, zboară,

Către cea mai „Kultă” locație din țară,

Pe unde mamuții roșii urcă și coboară,

Către un vârf unde priveliștea te doboară!

Dacă la dreapta o vei lua,

Sfânta zi de azi te va ajuta,

Ca la stânga să găsești,

Agenția ce-o dorești!

Drăguță ghicitoare, nu? Unii s-au prins de ghicitoare, alții nu, dar în final, cu toții au ajuns la ora 11 la locul potrivit.

Cei de la  NEXT ne-au întâmpinat cu multă voie bună, gata de a rezolva noi briefuri. Am stat de vorbă cu Floriana Scânteie, PR-ul agenției, care ne-a spus câte ceva despre această agenție. Ne-a spus că NEXT este singura firmă care are CSR, iar proiectele provin din inițiativa lor. Ei identifică probleme și caută soluții pentru a implementa noi proiecte. Cred foarte mult că SCHIMBAREA este MOTORUL, iar ei zic că acest department este „Departamentul de fapte bune”

După această mică descriere a departamentului de CSR, Floriana Scânteie le-a dat participanților câte un brief în care le cerea să găsească o frustrare, o nemulțumire a oamenilor – „Hate something, change something” – să găsească soluția pentru a rezolva această problemă și apoi să modul prin care vor face acest lucru să fie realizabil.

Participanții au fost creativi, ingenioși, care mai de care cu idei mai neobișnuite, și în urma acestor briefuri au fost selectați cei care să meargă la următoarea agenție de publicitate. Următoarea  ghicitoare își făcea apariția.

De data aceasta, întâlnirea a fost în fața Spitalului Colțea, la Vioară. Acolo am mancat pizza, am râs, am glumit, am făcut fotografii și apoi ne-am dus  la următoarea agenție de publicitate.

Creativi și cu voie bună, cei de la McCann ne-au primit bucuroși de oaspeți și cu ușile deschise. M-a impresionat și designul acestei firme – totul e bazat pe creativitate – iar oamenii de acolo sunt tineri și cu mintea deschisă. Participanții noștri au extras fiecare câte un bilețel ce conținea numele brandului ce-l vor promova.  Au avut la dispoziție 45 de minute, iar apoi fiecare participant își prezenta ceea ce a pregătit. Juriul a fost uimit de ideile ingenioase ale participanților noștri, felicitându-i.

Cursa noastră s-a terminat cu un ultim popas la agenția G2. Cei de acolo ne-au primit într-un mediu plăcut, frumos amenajat, iar departamentul în care am fost este Shopper Marketing, singurul de acest tip din România. Cei care ne-au vorbit au fost Marius Manolache și Alina Trișcan. Ei ne-au spus câte ceva despre ce înseamnă o campanie de Shopper Marketing: un plan strategic, un concept creativ, zeci de propuneri de materiale în interiorul magazinului și în afara lui, o mecanică simplă și eficientă, premii atractive, promoteri isteți la raft, etc. Ne-au dezvăluit cauzele ce pot strica o promoție și apoi ne-au arătat câțiva pași pentru a fi orientat spre succes. În cele din urmă, participanții au primit briefuri pentru a le rezolva. Cursa era din ce în ce mai strânsă, mai erau doar șase participanți din cinsprezece și toți își doreau premiul mult dorit, un internship oferit de agenția G2.

Norocoasa câștigătoare, cea care s-a arătat cea mai creativă și ingenioasă, a fost Marina Bălan. După o astfel de cursă toți meritau o distracție pe cinste, așa că GALA PRIME îi aștepta!

Sursa foto: Facebook

Taguri

Arhiva