România, Țara Minunilor

Distribuie!

de Andreea Denisa Jalbă

„Am scăpat în sfârșit de hoțu’ ăla de Băsescu!” , spunea ieri un bătrân in autobuz. Are dreptate, am scăpat. Nu comentez dacă a fost sau nu hoț, dacă am dus-o bine sau rău cu el ,prefer să mă concentrez pe situația actuală. Duminică vom avea alt președinte și nu va fi o surpriză dacă după cinci sau zece ani voi auzi din nou „Am scăpat în sfârșit de hoțu’ de X!”
Lista „hoților” nu se va termina niciodată pentru unii și poate că doar pe câțiva îi voi auzi în viața asta spunând „Ce păcat că s-a terminat mandatul lui X.”
Dacă tot suntem martorii războiului Ponta-Iohannis, merită să fac cateva precizări. Am constatat cu uimire că astăzi nu există doar o Românie, ci vreo 9. Care sunt ele? Foarte simplu:

1. România fuego-pontistă
Îndrăznesc să fac o asemănare între talentatul Fuego, îndrăgit de toate bunicile României (inclusiv de a mea) și domnul Ponta. Cel din urmă este posibil să-l fi depășit deja pe Fuego în numarul de susținători pensionari. Așa cum “sar” majoritatea pensionarilor pe Fuego ( spun majoritatea, nu toți), așa sar și pe domnul Ponta. Pentru fantastica mărire de pensii, pentru ortodoxia lui și rapiditatea în vorbire ( nu contează ce spune, important este să nu fie “mut ca Iohannis”),pensionarii ( și nu numai) vor merge la vot pentru a-i da o șansă binefăcătorului care declară că nu are rădăcini in comunism pentru că e tânăr.

2. România minciunelelor bine făcute sau a amneziei subite
Se pare că cele șase case ale domnului profesor Iohannis sunt cumpărate din banii săi. Întrebat de jurnalistul Claudiu Pandaru cât costa o ora de meditație,Iohannis a răspuns “Nu-mi amintesc.” Chiar îmi doresc să ajung și eu profesor!
Ce urmeaza este și mai frumos :
Pandaru: Oamenii aia care sunt profesori, invatatori, educatori, cred ca se intreaba, uitandu-se la dumneavoastra: domnule, eu de ce n-am reusit ca prin munca cinstita, ca domnul Iohannis, sa am sase case?
Iohannis:- Ghinion!

3. România ghilimelelor lipsă
Dacă unui plagiator i se permite să candideze la președinție, vă rog, dragi profesori, să nu mă exmatriculați dacă nu voi pune ghilimele în proiectele pentru facultate.

4. România neamului unit și mai ales…ortodox
Puteți să ne mințiți, să faceti ce vreți din noi, un singur lucru vă rog: Să fiti ortodox! Mănăstirea Cozia observ că și-a făcut treaba deja. Citatul din Biblie chiar m-a făcut să lăcrimez: “Stimate alegator crestin-ortodox, Cand votezi, nu iti trada credinta si neamul! Voteaza Victor Ponta, roman si crestin-ortodox!”

5. România celor care iubesc copiii
Pur și simplu..emoționant. În ziarul Observator băgat pe gât la metrou pentru a îndemna oamenii să voteze PSD, l-am putut vedea pe domnul Ponta în câteva fotografii de excepție alaturi de copii.Ce poate emoționa mai mult decât iubirea pentru copii?

6. România democrației absolute
Acest domn Victor Ponta se pare că susține sistemul democratic și libertatea de exprimare. Tocmai de aceea prietenul meu a primit interdicție de a mai comenta pe pagina de facebook a lui Victor Ponta. A îndrăznit să fie în dezacord cu unul din susținatorii domnului Ponta și și-a exprimat decent opinia. Se pare că a invățat asta de la domnul Năstase. Cu toții am aflat de lista jurnaliștilor ciomăgiți în epoca lui.

7. România viselor frumoase
„Lege. Nu hoție/ Fapte. Nu vorbărie.” Ce poezie! Să ne gândim de câte ori am auzit astfel de promisiuni ? Că nu avem parte de vorbărie din partea domnului Iohannis ne-am dat seama deja. O dovedește rapiditatea în vorbire care începe sa fie din ce în ce mai criticată. Chiar aseară spuneau două vânzatoare ( nu că ar fi femei cu doctorat demne de menționat, dar au drept de vot): „Ăla nici să vorbească nu știe, il votăm pe Ponta.” Să sperăm că dacă iese președinte, România nu se va dezvolta într-un ritm asemanănător cu cel al vorbirii sale.

8. România Disneyland
Protestele din Piața Universității au fost de-a dreptul amuzante. Am auzit cum unii dintre protestatari strigau “Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!”. De unde această asemanăre, nu știu.

9. România DEX-ului bine făcut
Mai nou, îndemnul de a-l vota pe domnul Iohannis apare si aici. Nu că ar accesa toți http://dexonline.ro/, dar merită încercat. Scopul scuză mijloacele.

Cred că sunt mult mai multe Românii, dar mă opresc aici. Cert este că România este o Țară a Minunilor. Aici, visele frumoase și promisiunile încă se află în acel proces de transformare în realitate ( cam din 1990) . Așadar, să mergem la vot pentru că avem pe cine vota!

Sursa foto: Wikimedia.com

Taguri

Arhiva