Protest la Muzeul Ţăranului Român

Distribuie!

Aseară (20 februarie), la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti a avut loc un protest spontan iniţiat de mai multe asociaţii naţionalise şi creştine în timpul proiectării unui film cu tentă homosexuală. Ideea protestului era oprirea difuzării respectivului film, evenimentul desfăşurându-se într-un loc reprezentativ pentru poporul român ca naţiune, dar şi ca popor creştin.

Deşi cei care au iniţiat protestul de aseară au fost acuzaţi de homofobie, mă văd nevoit să îi susţin şi eu, chiar dacă aici o fac doar în scris. Nici mie nu mi se pare normal să se execute o propagandă pro-homosexualitate într-un loc cu tradiţie culturală şi istorică a României.  Românii, de-a lungul a circa două milenii de existenţă, au reprezentat un popor creştin prin excelenţă, unul din popoarele europene cu cea mai bogată istorie.  Din păcate, mulţi încearcă să ne facă să uităm atât de istoria, cât şi de specificul nostru de ţară cu bogate tradiţii păgâne cât şi ortodoxe. Personal, nu aş fi de acord nici cu meeting-urile pro-homosexualitate desfăşurate pe străzile din ţară, dar acest aspect nu ţine de competenţele mele, autorităţile locale fiind cele care aprobă sau nu orice tip de manifestare publică.

Nu voi considera niciodată homosexualitatea un lucru normal, atâta timp cât ea nu aduce niciun beneficiu în plan duhovnicesc sau moral, scopul acestui tip de relaţii fiind unul pur hedonist. Din păcate, mulţi cred că prin tolerarea acestor practici se arată a fi deschişi spre diversitate, dar de fapt nu fac decât să se adapteze "curentului".

Aşadar, se cuvine să deschidem puţin ochii şi să fim mai atenţi la realităţile ce ne înconjoară, încercând să ne delimităm de practici ce nu ne fac cinste în calitate de popor creştin.

Taguri

Arhiva