Harap Alb Continuă, genul epic!

Distribuie!

de Violeta Dobre

Foto: Ungureanu Alexandru

La galeria Saint Ink, de pe strada Doamnei, a avut loc în această seară lansarea numărului 3 al revistei Harap Alb Continuă, intitulată "Între prieteni". Revista, având ca punct de plecare basmul nostru autohton, pe care îl știm de mici copii și care ne-a înfrumusețat copilăria, creează noi aventuri pentru eroul Harap Alb, demn de renumele marilor eroi din benzile desenate internaționale. Cititori de toate vârstele urmăresc, astfel, evoluția personajului, într-un fundal arhaic, din timpurile vechi, dar totodată modern, prin modul de prezentare.

Într-un cadru intim, dar nicidecum elitist, galeria Saint Ink, decorată cu afișe cu posterele celor trei numere ale revistei apărute până acum, așteaptă fanii, care nu au întârziat să apară. Zeci de persoane au venit la acest eveniment. Organizatorii au știut cum să creeze o atmosferă specială, care să se potrivească evenimentului. Vizitatorii au putut urmări proiecții ce prezentau schițele artistului Andrei Moldovan, precum și desene din cele trei numere, pe fundalul unor melodii ce dădeau impresia unui soundtrack bine ales pentru aventurile prin care trece Harap Alb, alături de prietenii săi. Pe acele note, îți puteai imagina luptele, victoriile și momentele dificile ale încercărilor eroului.

Una dintre surprizele serii a fost sesiunea de autografe acordate de desenator, pentru fanii ce doreau să își personalizeze revista tocmai cumpărată sau postere oferite pe gratis. Realizatorii revistei au îmbinat în mod ingenios valorile pe care le promovează cu sărbătoarea de Dragobete ce se apropie, oferind primelor zece cumpărătoare ale revistei o mică butelcă cu "Zăpadă topită magică", cu proprietăți, evident, magice. Chiar și simpla apă poate primi o poveste fermecată! La fiecare revistă cumpărată, primeai o carte de vizită ce poate fi folosită ca felicitare de Dragobete, un "portret autorizat al zeului," pe care domnițele trebuie să îl pună sub pernă.

Colaborarea din acest număr în vederea premiului acordat unui cititor norocos, printr-un concurs pe pagina de Facebook a revistei, a fost cu Taraba de Jocuri, care oferea o mulțime de jocuri ca premii. O colaborare inedită, având în vedere că și jocurile, și cititul unei benzi desenate precum Harap-Alb Continuă stimulează imaginația și știu cum să se adreseze copilului din noi, singurul apel care ne poate descătușa creativitatea.

Această lansare a fost un eveniment bine organizat, care a ilustrat într-un mod potrivit că poveștile noastre sunt epice, și merită să fie transformate în astfel de proiecte ambițioase și de calitate. Pentru toți fanii revistei, lansările fiecărui număr sunt evenimente la care trebuie să se ducă măcar o dată, pentru că acolo îi așteaptă ore magice. Din exterior, galeria Saint Ink pare doar o altă construcție, însă, odată intrat acolo cu ocazia acestor lansări, parca te afli într-un mic colț din lumea lui Harap-Alb.

Taguri

Arhiva