Leonard Cohen, un artist pentru București

Distribuie!

O noapte senină de toamnă avea să anunțe un concert pe care mulți dintre noi îl așteptau de atâta timp, concertul Leonard Cohen. Oamenii care nu au avut posibilitatea să achiziționeze un billet, au stat în Piața Constituției și au ascultat cum artistul se dăruiește pe scenă.

Un bătrânel timid, al cărui cap era acoperit cu pălăria faimoasă, care nu și-a pierdut entuziasmul și energia pe scenă, a introdus publicul numeros în atmosfera cântecelor sale încă de la ora 20 și bucuria celor prezenți nu a întârziat să se manifeste prin aplauze intense.

Cadrul feeric creat prin cântecele interpretului, s-au completat cu vremea superbă, stelele strălucitoare și clădirea impunătoare a Palatului, iar cei 15000 de spectatori au resimțit din plin feeria nopții.

Melodii precum înălțătoarea Hallelujah, pe care artistul o interpretează în stilul său deja cunoscut în lumea întreagă, și faimoasa „In my secret life” au uns sufletele tuturor celor prezenți pentru aproape 3 ore. Nimic spectaculos, fără dansatoare îmbrăcate sumar, fără coregrafii complexe, doar un pian, un scaun și un artist.

Ceea ce a șocat probabil pe cei care au văzut concertul, a fost ieșirea acestuia de pe scenă înainte de pauză. După ce s-a ridicat de pe scaunul pe care stătuse până atunci, în pas săltat, bărbatul trecut de ceva timp de prima tinerețe, sărea ca un copil. Atâta energie și entuziasm este rar întâlnit la oricine, dar acest suflet tânăr nu renunță niciodată la spiritul ludic și cred că asta este esența oricărui artist.

După această pauză, concertul a continuat și niciun fel de oboseală nu a fost trădată de vocea artistului. După cele trei ore, liniștea nopții s-a așternut, dar sunetele acestui concert au rămas în sufletele tuturor.

Muzică de calitate, într-o noapte rece, vocea caldă și plină de suflet, sunt doar câteva cuvinte care pot descrie un concert pe care nu poți să îl explicit, poți doar să îl simți.

Ariadna Drăgolici

Sursa foto: wikimedia.org

Taguri

Arhiva

One Comment

  1. December 28

    Da, si pe mine m-a fasinat iesirea lui de pe scena. Genial! A facut mai mult decat concertul.

Comments are closed.