PR Tea and AD Cookies – New Media

Distribuie!

de Laura Bisericanu

Pe 26 Iunie asociația Prime a dorit să aducă New Media în lumina reflectoarelor.

Discuțiile despre New Media nu sunt luate foarte în serios, după cum ne-a menționat primul invitat al conferinței, Alexandru Negrea. El, consultant de marketing online, ne-a vorbit mai mult despre Facebook și posibilitățile de a-ți monetiza persoana ta online. Considerând faptul că majoritatea publicului era formată din studenți la Comunicare, aceștia erau interesați de metode de a folosi pagina de Facebook în avantajul propriei afaceri, comunicarea cu potențialii clienți și avantajele sau dezavantajele Facebook-ului în această relație.

După discuția aceasta serioasă, Matei Psatta a mai relaxat atmosfera printr-o comparație inspirată între New Media și femeie. Ce mi-a plăcut mai mult la el față de domnul Negrea a fost faptul că a venit cu exemple concrete (videouri și alte campanii online) pentru a exemplifica teoria prezentată (într-un mod haios, prin comics și diagrame Venn). Ideea subliniată de amândoi este faptul că momentul propice pentru a profita de New Media este acum. Majoritatea companiilor nu o iau încă în serios, nu îi realizează, și deci nu îi valorifică, potențialul.

O altă idee pe care au insistat cei doi vorbitori a fost necesitatea noilor tool-uri pentru a genera conținut nou. Ei au menționat faptul că nu este obligatoriu să inventezi ceva nou: te poți folosi de aplicațiile și materialele existente pentru a veni cu o perspectivă nouă, proaspătă asupra situației sau care poate fi utilă cuiva. Căci acestea sunt cele două scopuri ale unui om în comunicare: fie să destindă, fie să ajute. Ca exemplu, niște români din New York care dețin un restaurant au decis că noul lor meniu va fi interactiv, pe Instagram. Oamenii au participat din dorința de a figura cu numele în noul meniu, moda de a-ți poza mâncarea a contribuit și astfel băieții au luat un premiu pentru ideea lor inovativă și gratuită (pentru ei).

La final, cei trei băieți de la 10lucruri ne-au prezentat modul în care ei au folosit New Media în avantajul proiectului lor. Deși au menționat că nu au folosit niciodată o abordare de tip corporatist în construcția filmulețelor 10 lucruri, ci le făceau din distracție, ca mai apoi abia să analizeze procedeele utilizate, au încercat să le deconstruiască pentru noi ca să ne ofere o privire din culise a ceea ce înseamnă vlogul de succes la ora actuală în România. Analiza lor a fost una mai empirică: nedispunând de strategii de media și alte chichițe tehnice, am putut observa mentalitatea lor și atitudinea pe care le abordează față de acest proiect, având astfel un exemplu practic a ceea ce ne fusese teoretizat de cei doi ante-vorbitori.

Pot concluziona cu certitudine că publicul conferinței a plecat cu o perspectivă mai bună despre New Media, și după ce au putut observa exemplul celor trei băieți, și cu o dorință de a se folosi cât mai mult de acest tip de produs în comunicare.

Sursa foto: Facebook

Taguri

Arhiva