Doi ani de GEN90, doi ani de tineri curajoși și opinii libere

Distribuie!

de Costin Șerban

Pe 25 mai, GEN90 a împlinit doi ani. Asta înseamnă că, zilnic, timp de doi ani, am publicat articole de opinie, interviuri și cronici realizate de către tineri născuți sau formați după 1989, care cred în libertatea de exprimare și care au curaj să o folosească oricând și oriunde, în limita bunului-simț.

Voi fi sincer: habar nu aveam nici eu, nici colegii mei, când ne-am înhămat la ceea ce a devenit GEN90, că va fi un proiect antrenant și istovitor, dar plăcut. Au fost doi ani cu bune și cu rele, cu împliniri, dar și cu dezamăgiri. Pe scurt, am încheiat un ciclu din care am învățat multe lecții.

Personal, pot spune că în GEN90 am întâlnit persoane alături de care ar fi o onoare să să fiu camarad de război, dar, evident, și reversul medaliei, persoane care m-au învățat că pot fi reci și ingrate. Nicio organizație nu este perfectă la început și nicio echipă nu este unită din start. Putem spune că perioada care a trecut nu a făcut decât să testeze nucleul stabil, zic eu, al oamenilor din GEN90.

Acum, să trecem la ceva mai important, adică la voi, cititorii.

Deși am abordat genuri și stiluri diferite, cel mai mult am încercat să rămânem la fundația noastră, adică articolul de opinie, de regulă pe teme sociale, culturale sau politice. Unele articole au fost aproape revoluționare, iar altele mai trebuiau îmbunătățite. Unele au avut mii de cititori, iar altele chiar și câteva zeci. Ce e important aici este că am demonstrat că există unitate în diversitate, dacă ar fi să folosesc un clișeu, mai ales în scris. Orice opinie, indiferent de la cine vine, poate fi respectată, apreciată și încurajată să participe într-o dezbatere, dacă este prezentată cu argumente bune și exprimată într-un limbaj de bun-simț.

Vreau să mulțumesc cititorilor fără de care proiectul nu ar fi ajuns la această vârstă și, evident, persoanelor implicate în proiect.

La Mulți Ani, GEN90!

La Mulți Ani, vouă, tinerilor care credeți într-o presă liberă!

Taguri

Arhiva