GEN90 2012 2013 2014

Distribuie!

de Costin Șerban

Acum, că lucrurile s-au mai așezat și, încetul cu încetul, intrăm din nou în ritmul intens al serviciului pentru unii și al studiului pentru alții (sau al ambelor în diferite cazuri), e timpul să vorbim despre ce se va întâmpla în 2014. Și nu doar să ne referim la revistă sau la altceva legat de GEN90, ci să și aruncăm o privire de ansamblu.

2014 va fi anul marilor schimbări în ceea ce ne privește pe noi, românii; un an direct, poate agresiv, din toate punctele de vedere – social, politic și cultural. Se va încheia o președinție, iar alta îi va urma, iar restul activităților sociale vor fi strâns influențate de această mutare. 2014 va fi și anul marilor nesiguranțe, fiindcă nu cred că a mai fost vreun an electoral care să prezinte o criză de valori politice și tabere atât de fărâmițate decât acesta.

Cultura, istoric subjugată politicului, nu poate scăpa basma curată nici acum, ci, dimpotrivă, există și riscul ca ea să fie sacrificată în detrimentul unor mutări politice. Oricum, om trăi și om vedea, cum e vechea vorbă.

Media, majoritatea împărțite în diverse tabere, încearcă să se facă auzite unui public cât mai numeros, pe care să îl convingă de argumentele sale.

poza pt site
Ei, bine, pe acest fundament prezentat mai sus, trebuie amintit cititorilor noștri că 2014 este și al treilea an calendaristic în care GEN90 publică. Deși pot spune că ideea revistei mi-a apărut încă din 2011, forma ei digitală a ajuns pe ecranele voastre în 2012, cu un colectiv relativ restrâns, urmând ca mai apoi să se extindă la zeci de persoane implicate. De-a lungul acestei perioade, din GEN90 au ajuns să facă parte tineri creativi, cu spirit civic, unii visători, alții pragmatici, dar toți legați de un singur lucru – apartenența la o generație extrem de dezbinată, dar care poate fi unită prin cuvânt.

644575_421673044595788_1127718369_n

Anul trecut am reușit să implementăm două proiecte importante pentru noi, care să completeze manifestarea online: unul offline și altul print. Cu alte cuvinte, în 2013 am început Conferințele Generații și Conversații și am lansat Anuarul GEN90, care cuprinde cele mai bune articole publicate în primul an de activitate. Anul acesta, nu doar că vom continua dezvoltarea pe aceste medii, dar vă vom oferi și alte surprize (despre care veți afla cu proximă ocazie).

În încheierea acestui mesaj scurt, țin să vă mulțumesc vouă, cititorilor, pentru că ne lecturați și să mulțumesc colectivului GEN90 pentru că a crezut în idee și să vă urez să tuturor să aveți încredere într-o Românie optimistă și mai bună!

Taguri

Arhiva