Ce este DMT-ul? Sectă religioasa sau… ?

Distribuie!

de Remus Lupu

Oare ce semnifică DMT? O fi vreo sectă religioasă sau ceva mai presus de noi, ceva ce nu putem înțelege? Vreau sa clarific cât se poate de simplu acest subiect. Am rămas uimit când am pus mai multe întrebări despre această prescurtare și tot ce am auzit de la majoritatea oamenilor ar fi că aceasta ar veni de la o sectă religioasă!

Vă clarific eu: DMT este numit în limbajul comun molecula spiritului – presupun că de aici vine confuzia cu secta religioasă. Această „moleculă” nu este nimic altceva decât o enzimă secretată de o glandă a corpului uman – unii o numesc „reziduu biologic”. Putem să o numim așa, dar ce este ea de fapt?

Este o moleculă universală – așa aș numi-o eu. De ce? Este simplu, ea se găsește atât în corpul animalelor, al plantelor cât și al omului, fapt ce mi se pare incredibil!

Această enzimă este singurul lucru pe care îl avem în comun cu regnul vegetal (de aici denumirea de „moleculă universală”). DMT-ul se instalează în corpul uman în mod natural, în corpul pacienților în moarte clinică. În corpul nostru există o cantitate infimă din această substanță, dar în anumite situații critice aceasta este creată în cantitate mare. Pacienții în moarte clinică dezvăluie faptul că ar fi o experiență religioasă intensă, ei văzând ființe luminoase în acele momente, imagini clare – un fel de spiritualitate să o numim, materializarea creierului în spirit. Cu această moleculă putem să spunem că am avea încă o dimensiune prin care ea este materializată odată cu creșterea concentrației de DMT.

Primii care au descoperit această moleculă și au sintetizat-o sunt cei din triburile amazoniene și au făcut o băutură „medicamentoasă” numită ayahuasca. Cei care au fost „tratați” cu o asemenea băutură dezvăluie că ar avea trăiri spirituale intense. Lumea modernă consideră această enzimă un drog.

Pentru a avea un procent mai mare de DMT în corp, acesta trebuie sintetizată și devine un „drog” (psychedelic), niciodată acceptat în societate. Însă această moleculă universală există și trebuie să fim conștienți de ea. Am vrut doar să clarific anumite aspecte legate de această moleculă și să evit o confuzie între sectă religioasa sau drog – nu este nici una, nici alta!

 Sursa foto: Wikimedia.com

Taguri

Arhiva