Astrologie, zodii, horoscop – care-i adevărul?

Distribuie!

de Oana Răcaru

De pe la 13 ani sunt interesată de domeniile ezoterice, cum ar fi... astrologia. Poate datorită unei dorințe de autocunoaștere marcante, pe care am avut-o întotdeauna, poate doar din cauza unei simple curiozități asidue cu privire la întreaga lume sau poate pentru a-mi ușura responsabilitatea, crezând că totul este predestinat. Indiferent care a fost motivul, aprofundarea îndelungată a unui domeniu te face să realizezi, evident, ce e adevărat și ce prejudecăți nu se concretizează.

Mai mult de atât, ignoranța ne omoară pe toți. În acest demers de aprofundare a influențelor astrelor într-o măsură mai mică sau mai mare, am întâlnit tot felul de oameni, cu diverse opinii. Când nici nu aveau expertiză. “Da’ cum ar putea să mă influențeze pe mine ce zice doamna de la TV sau radio despre zodia mea, având în vedere că există milioane de alți oameni născuți în aceeași zodie?! Ce, înseamnă că o să avem o zi identică?” sau “E greșit să crezi în lucrurile astea, ba chiar un preot mi-a zis că-i păcat. Trebuie să ne încredințăm doar lui Dumnezeu și să credem că doar el ne conduce destinul, nu niște astre.” Pe de altă parte: “Azi joc la loto, că mi-a zis la horoscop că sunt norocos peste măsură! Sigur am șanse!” sau “Pic examenul, că cică vărsătorilor le merge prost astăzi!”.

Nu, dacă se întâmplă, este din cauza autosugestiei. Fiecare alege în ce să creadă, dar ar fi bine să detroneze alte idei abia după ce are niște cunoștințe minime. Personal, în articole de tipul “Spune-mi ce zodie ești, ca să îți spun ce...” nu cred de niciun fel. Dar, să recunoaștem, totul este interconectat în Univers, ce e la nivelul macrocosmosului este la nivelul microcosmosului. Pornind de la acest adevăr general valabil de ce nu s-ar aplica asta și în astrologie? Fiecare om are o întreagă hartă astrologică –unică! - la momentul nașterii sale. Cu tot felul de predispoziții ce țin de aspect, calități, defecte, alegeri pe care e cel mai probabil să le facă.

Iar dacă Dumnezeu a creat Universul acesta complex, evident că el a creat și sistemele ce ne pot da câteva indicii despre noi înșine, despre o mai bună autocunoaștere. Ca să combat motivul de mai sus, ce condamnă astrologia ca fiind un păcat: nu poți crede că alea îți guvernează viața, dar poți crede că o forță divină ți-a pregătit un destin de la care nu te poți abate cu propriile alegeri?! Când de fapt Dumnezeu ne-a dat libertatea asta, fără a ne afla în controlul Lui absolut.

Pe scurt, zodii, planete, case, poziții, ascendent și tot felul de combinații pornind de la ele. Harta natală a fiecăruia este unică, la fel ca persoana respectivă. Nu comună, ca a persoanei care ia în considerație doar poziția soarelui în săgetător, pești sau berbec, pe care o mai au, cum am spus, milioane de oameni ce s-au născut în aceeași perioadă a anului. Când îți studiezi propriile predispoziții astrologice, aprofundezi cunoașterea de sine și poți alege mai simplu ce drum vrei să urmezi, ce te va face fericit. Dar, ce e cel mai important pentru oricine este că, în ultimă instanță, tu ai controlul absolut, indiferent de ce îți vor spune niște calcule astrologice.

Și, până la urmă, asta e și partea frumoasă: te poți folosi de astrologie, ca de orice alt domeniu, de altfel, să te cunoști mai bine, dar tu vei face alegerile finale, unice, surprinzătoare. Am scris asta pentru a vedea că și domeniul ăsta este într-o poziție de echilibru și pentru a deschide ochii ignoranților, care tratează subiectul cu atotcunoaștere și dispreț, fără a ști mai nimic despre el, în afara horoscopului de la 8 dimineața, dar și pentru fanaticii care cred că tot ce e în exterior îi controlează și că ei nu au niciun cuvânt de spus, iar lucrurile doar li “se întâmplă”.

Sursa foto: Wikimedia.com

Taguri

Arhiva