Membrii formației Sensor au avut lansarea ultimului lor album, pe 7 decembrie în Colectiv. Muzica lor e una total diferită de ceea ce se consumă în mediul muzical din România, conceptul lor fiind unul elaborat cu o bază destul de complexă dar cu un mesaj atât de simplu: „Vrem să transmitem exact ceea ce vreţi voi să simţiţi”. Așadar, în urma concertului am vrut să aflăm mai multe chiar de la ei. Iată cum a decurs interviul:
Diaconeasa Nicoleta: De unde a pornit ideea unei trupe şi cum s-a format ea?
Sensor: Sensor s-a înfiinţat din dorinţa de a ieşi din tipare a unor tineri muzicieni cu pregătire clasică. Grupul s-a format în 1999 la Academia de muzică Cluj ca o trupă de show cu percuţie pe instrumente neconvenţionale, maşini de scris, sintetizatoare, cântând un soi de tech- industrial. Repetăm în sala de concerte a Academiei, aşadar am supus urechile fine ale profesorilor noştri la grele încercări, noroc că am avut parte de nişte super profesori şi de un Rector care nu numai că ne-a înţeles, ne-a şi susţinut.
D.N: Ce vreţi să transmiteţi prin muzica voastră?
Sensor: Trăim în plin postmodernism. Vrem să transmitem exact ceea ce vreţi voi să simţiţi.
D.N: Cum v-aţi caracteriza muzica? Ce înseamnă Urban Symphonic Beats?
Sensor: E ceva ce nu găseşti uşor şi care crează dependenţă. U.S.B. înseamnă aducerea sonorităţilor simfonice în vasta zonă electro, prin compoziţii de factură contemporary asezonate cu synth-uri din zona dubstep, dnb, electro, downtempo şi închegate cu beat-urile super dinamice marca Sensor. Este un concept care uneşte urbanul, simfonicul şi beat-ul, trei elemente care ne-au influenţat muzica în decursul celor 14 ani de Sensor. Am colaborat cu trei voci extraordinare şi foarte diferite: Mara, Lora, şi Mc Tina, iar ceea ce a ieşit vă va surprinde cu siguranţă. Nu mulţi o ştiu pe Lora on her wild side. La lansare a făcut senzaţie în rândul hipsterimii. Mara cu vocea ei incredibilă şi cu starea de bine a reuşit să dea o lumină foarte interesantă acestui album, iar Mc Tina este un talent plin de atitudine cu care am făcut un track în care noi credem mult.
D.N: Cât timp v-a luat să pregătiţi ultimul vostru album, lansat recent în Colectiv?
Sensor: Piesele s-au construit în timp. Bineînţeles că avem mult mai multe piese noi din care a trebuit să alegem. Având în vedere, însă, că ultimul album a fost lansat acum 4 ani, am putea spune că ne-a luat 4 ani să îl facem.
D.N: Ce semnifică numele trupei? Dar numele albumului?
Sensor: Numele trupei este destul de cameleonic ca semnificaţie, chestiune care ne-a atras încă de la început. Cu toţii ştim ce înseamnă un senzor şi care este rolul lui. La nivel spiritual credem că acesta este şi rolul muzicii create de noi.
D.N: Credeţi că publicul din ziua de azi e suficient de receptiv la astfel noutăţi în materie de muzică?
Sensor: Ne-am da seama de cât de receptiv e doar dacă am fi difuzaţi la fel de des ca un artist mainstream. De multe ori receptivitatea publicului depinde de impactul campaniilor de promovare a unei piese, de imagine, de banii pe care îi investeşti în publicitate.
D.N: Care este feed-back-ul primit din partea publicului?
Sensor: Ni se întâmplă destul de des să urcăm pe scenă ca nişte necunoscuţi şi să ne dăm jos vedete, cu bis-uri. Publicul ne descoperă în acel moment şi ne transmite şi nouă un sentiment de revelaţie a propriilor creaţii. Este incredibil cum poţi simti publicul de pe scenă, cei care au legatură cu scena ştiu exact cum e.
D.N: Ce proiecte aveţi pe viitor?
Sensor: Un turneu de promovare a albumului, un nou videoclip single de pe U.S.B., un nou album solo Mara şi multe alte surprize pe care o sa le găsiţi pe kultstudio.ro, site-ul label-ului şi casei noastre de producţie.
Sursa foto: Facebook