Scenariul unei comedii: Presa și Prințul Trafalet

Distribuie!

de Alexandra Nadane 

Prolog: Prințul Trafalet intră în scenă
Trafaletul a fost unul dintre cele mai căutate cuvinte de pe Google din ultimele zile, după ce vestea că Patriarhul Daniel a sfințit studiourile Trinitas TV cu un miruitor care seamănă cu un trafalet a deveni virală pe internet.
Intriga: Dar cine este?
Vedetă de necontestat, Prințul Trafalet a fost, totuși, scump la vedere, cu el circulând doar imagini, și acelea puține. Nu a fost prezent în niciun studio de televiziune. În plus, cei care l-au lansat au spus că nu este un trafalet, ci o tijă extensibilă pentru miruire, folosită în mod obișnuit la sfințiri de edificii. Dacă a părut evident că purtătorul de cuvânt al Patriarhiei încearcă ascunderea identității vedetei care face furori, totuși identitatea ei rămâne un mare secret.
Conflictul:
Nu există sau nu este clar.
Dezvoltarea acțiunii: Prințul nu este chiar singurul prinț!
Pentru unii detectivi, analiști, formatori de opinie subiectul a fost deosebit de dificil, în condițiile în care acum vedeau pentru prima dată, sau priveau cu atenție pentru prima dată, ce se întâmplă la sfințirea unei clădiri. Așa că nu mică a fost surpriza multora când așii adevărului de la, ați ghicit!, VICE au descoperit că Prințul Trafalet nu a apărut acum pentru prima dată! Patriarhul a mai sfințit cu același obiect încă zece edificii în ultimii patru ani. Trădare, dar să o știm și noi!
Punctul culminant:
Nu există sau nu este clar.
Deznodământ: Când apune o vedetă
Ce vom face acum, când Prințul Trafalet intră în arhive? Intră, dar agerii reporteri au putut observa că un banal miruitor care seamănă cu un trafalet poate aduce mult public. Așadar, este posibil ca cele mai uzuale obiecte din biserică să devină capul de afiș al unor noi aventuri media. De exemplu, nu este exclus să citim în viitor că un preot a folosit la oficierea unei căsătorii „coroane”. Cum este posibil așa ceva?! Sau că în Biserica Ortodoxă credincioșii folosesc în cult icoane pictate și „icoane aplicate”. Vă dați seama ce inovație?!
Epilog: În care se arată secretul iubirii dintre media și Prințul Trafalet
Cel mai profund sentiment care leagă presa de Prințul Trafalet este superficialitatea asociată cu dorința de a lovi. Se transmite pe cale orală, scrisă, la televizor, pe internet etc., oriunde oamenii nu știu că la sfințirea unei clădiri înalte pereții se stropesc cu aghiazmă, folosind un sfeștoc (de busuiocul, de plastic etc.), și se ung cu un instrument rezonabil de lung în comparație cu înălțimea pereților.
Cum să arate un miruitor pentru pereți înalți în comparație cu un trafalet, dacă scopul ambelor a fost să ajute omul să aplice untdelemn sfințit respectiv vopsea pe acei pereți?

 

Taguri

Arhiva

One Comment

Comments are closed.