Lucruri simple – fericirea nu e o destinație, ci o stare de spirit

Distribuie!

de Carmen Ghicica

De câte ori nu am uitat să zâmbim pentru că, pur şi simplu, simţeam nevoia? Suntem nervoși și supărați datorită problemelor sau situațiilor cotidiene cu care ne confruntăm. Și aici mă refer la cei care se trezesc dimineața și își încep ziua torturându-se singuri, datorită unor lucruri simple, mult prea simple. Mă tot întreb, nu cumva lucrurile acestea simple ar trebui să fie motivul pentru care noi trăim? Pentru că lucrurile mari sunt rare, pe când cele simple și mărunte sunt tot timpul prezente în viețile noastre. Sau lucrurile simple sunt, în fond, mărețe?

Atunci când te bântuie gândul că nu ai tot ceea ce îți dorești sau că nu ești ca X, care e acolo, undeva sus, în fruntea piramidei, amintește-ți că sunt trepte și mai joase, că mai există și Y la baza piramidei. Deși suntem conștienți de lucrurile acestea, nevoia de mai mult sau de tot sau chiar însăși societatea, ne copleșesc și ajungem la acele gânduri otrăvite. Eu, personal, am ajuns la această concluzie destul de târziu.

Românii vor să studieze în străinătate pentru a câștiga bani mulți. Unii dintre ei, alții se oferă voluntari în inima Africii, pentru a-i ajuta pe acei oameni, izolați de tot ceea ce înseamnă junglă urbană, dar înconjurați de jungla naturii, să facă un pas înainte, să facă lucruri simple, cum ar fi să meargă la școală sau să nu mai folosească pământul și plantele sălbatice pe post de alimente. Am citit lucrurile acestea într-un articol publicat de adevarul.ro. Eroii aceștia sunt niște oameni din Timișoara. Ei sunt fericiți cu ceea ce fac.

Oamenii se gândesc la fericire ca la o destinație, dar fericirea e cu totul altceva. Fericirea nu e o destinație, ci o stare de spirit. Nu trebuie să ne gândim că vom fi fericiți doar dacă… sau atunci când voi… Nu trebuie să joci în filme pentru a fi fericit, nu trebuie să ai conturi în bancă pentru a fi fericit, poți fi fericit pentru că ești sănătos, sau poți fi fericit pentru că te plimbi prin parc cu bicicleta. Se spune că gândurile negative atrag lucruri negative, iar gândurile pozitive atrag lucruri frumoase și pozitive.

Trăiește pentru tine, nu pentru ceilalți, nu pentru societate! Deși poate suna absurd și greu de crezut, de cele mai multe ori, adultul din noi renunță să mai fie fericit pentru că nu e de datoria lui să facă asta, el trebuie să fie o mașină de făcut bani. Fericirea nu are nici vârstă, nici anotimp, nici rate la bancă, oameni buni. Fericirea nu te trage de mânecă, ci te lasă să o descoperi. Și împarte-o cu ceilalți, pentru că ea „nu își pierde din intensitate dacă este împărtășită celorlalți“. (Buddha)

Sursa foto: wikimedia.org

Taguri

Arhiva