Inside Out – o nouă minunăție Disney Pixar

Distribuie!

de Mădălina Stanciu

Cam cel mai bun film de animație de la Up încoace, Inside Out (Întors pe dos) pornește foarte simplu de la întrebarea Vă uitați vreodată la cineva și vă întrebați oare ce se întâmplă în capul lor? Mintea fiecaruia dintre noi este ca un fel de sediu, controlat de 5 emoții – bucuria, frica, furia, dezgustul şi tristeţea. Fiecare dintre aceste emoții ajunge pe scaunul pilotului, în funcție de situațiile prin care trecem în fiecare zi.

Animația Inside Out spune povestea lui Riley, o fetiță de 11 ani, iar din momentul în care aceasta se naște, emoțiile îi conturează persoalitatea și îi stochează cele mai frumoase amintiri în globuri de sticlă. În mintea micuței Riley începe un conflict între emoții în momentul în care aceasta se mută, împreună cu familia, din Minnesota în San Francisco. Bucuria (Joy) vrea să o mențină veselă pe Riley, iar Tristețea (Sadness) atinge două amintiri din globurile de sticlă, schimbându-le modul în care le percepe Riley. Aceste două emoții ajung în afara sediului, în cautarea amintirilor atinse de Tristete, iar în sediu rămân Frica (Fear), Dezgustul (Disgust) și Furia (Anger), celelalte 3 emoții care îi vor controla mintea lui Riley, în încercarea de a-i reda bucuria dinaintea mutării în San Francisco.

Inside Out spune povestea vârstei devenirii, a adolescenței și a schimbării prin care trece Riley, o schimbare tumultoasă, încercând să se adapteze noului oraș, noii școli și noilor prieteni. Felul în care sunt prezentate emoțiile este unul genial – e nevoie de fiecare dintre acestea pentru dezvoltarea personalității.

Inside Out arată într-un mod emoționant cum trecem într-o nouă etapă, lăsând copilăria în urmă și ne arată cum să ne modelăm după modul în care ni se schimbă viața.

Noua minunăție marca Disney Pixar lasă imaginea și cuvintele să își joace rolul, lasă publicul să intre în povestea colorată și plină de emoții, atât la propriu, cât și la figurat.

Sursa foto: wikimedia.com

Taguri

Arhiva