PR-ul are o nouă definiţie: revista PR Forward!

Distribuie!

de Roxana Terevlej

Într-o atmosferă boemă şi relaxantă întreţinută de frumuseţea muzicii clasice cântată atât la pian,cât şi vocal de către Anca Neatu (PR executive al organizaţiei studenţeşti de relaţii publice PRIME), în Godot Caffe a avut loc lansarea celui de-al doilea număr al revistei de relaţii publice PR Forward.

Dacă în primul număr al revistei cititorii au aflat încotro ar trebui să îşi îndrepte primii paşi pentru a-şi dezvolta cariera în domeniul relaţiilor publice şi s-au documentat în legătură cu organizarea campaniilor marca Image Revolution şi Gândul, numărul doi al revistei aduce noi surprize. Prima secţiune a revistei compune PR Portrait-ul unui specialist de relaţii publice. Larisa Petrini, Managing Partner-ul agenţiei Saatchi&Saatchi PR spune că perseverenţa este cheia succesului în orice meserie şi că specialistul în relaţii publice trebuie să fie o persoană organizată şi pasionată de ceea ce promovează.

În secţiunea „Ora pe glob” se prezintă cea mai inovativă campanie de social media a momentului – „Donate your Facebook Timeline” – întreprinsă de agenţia Ogilvy&Mather Brusseles pe data de 21 septembrie, de ziua internaţională a Alzheimer-ului. Grava boală degenerativă lasă fără amintiri zeci de mii de bolnavi din întreaga lume. Viaţa lor ajunge într-un final să pară ca o pagină goală. Această pagină goală a fost văzută, la propriu, de numeroşii „donatori de amintiri” care şi-au încărcat propriile poze pe un site creat de agenţie. Astfel, toate pozele şi informaţiile postate de ei au fost şterse de-a lungul zilei pentru a se reaminti efectele devastatoare ale bolii. În numărul doi al revistei PR FWD puteţi afla ce au făcut ,,donatorii de amintiri” cu pagina lor goală de Facebook şi care au fost rezultatele campaniei!

Articolul despre PR-ul cultural prezintă un interviu cu Alexandra Dinu, Project Manager Tea&Coffe Festival. Deşi PR-ul cultural nu este vânat de tinerii specialişti, Alexandra încurajează noua generaţie să îşi îndrepte paşii către această zonă. De ce? Deoarece cultura este o permanentă sursă de inspiraţie pentru un public destul de numeros. În plus, dacă sunteţi interesaţi de cultura asiatică şi totodată pasionaţi de cultura ceaiului şi a cafelei, evenimentul Tea&Coffe Festival şi Asia Fest, vă oferă toate ingredientele unei experienţe de neuitat în zilele de 18-20 octombrie 2013.

Secţiunea ,,Sub Lupă” oferă informaţii utile studenţilor despre cele mai bune campanii de relaţii publice. De data aceasta, subiectul analizei a fost campania naţională pentru marca Pepsi, realizată de agenţia de comunicare GolinHarris. Pentru că toamna a venit, propun să citiţi cu mult interes articolul şi să savuraţi o sticlă de Pepsi rece care o să vă reamintească de vara ce tocmai a trecut.

Pentru persoanele interesate de fashion PR, revista propune un interviu cu Diana Enciu şi Alina Tănasă, două fashion consultants pasionate de blogging şi care au pus bazele brand-ului ,,Absolutely Fabulous”. Prin promovarea online, cele două au ajuns să participe la Fashion Week şi să fie remarcate pe plan internaţional. Totodată, Diana şi Alina spun că pentru a fi un bun fashion PR-ist este necesar să fi cât mai informat în legătură cu evoluţia modei, fără a scoate din ecuaţie şi creativitatea.

Revista PR Forward este completată de articolul câştigătoarei concursului ,,scrie şi tu!”, premiată chiar în cadrul evenimentului de lansare de la Godot Caffe. Această secţiune este dedicată oricărei persoane ce doreşte să colaboreze cu revista prin articole. Câştigătoarea ediţiei -Moldovan Brânduşa-Mihaela – scrie despre cât de important este rolul unui specialist în comunicare şi relaţii publice pentru a contura cariera unei vedete.

Miruna Popazu dezvăluie ce presupune să lucrezi ca Junior Social Media la agenţia ,,The Practice” şi cât de important este să te dezvolţi profesional în domeniul care te pasionează cel mai mult. Secţiunea „First Step” prezintă un interviu asemănător cu un ghid de carieră pentru începători.

În ultima secţiune – ,,For Real &For Fun” – sunt prezentate cele mai importante evenimente la care studenţii pasionaţi de relaţii publice şi publicitate ar trebui să participe. În plus, pentru a nu uita de distracţie, în calendarul revistei sunt incluse şi concerte de jazz, blues etc. Mai mult, fondatorii revistei sunt dornici să primească din partea cititorilor feedback-ul vostru. Aşadar nu ezitaţi să le scrieţi dacă aveţi sugestii sau recomandări!

Revista PR FWD ajunsă la al doilea număr, promite prin pasiunea redactorilor şi prin poveştile personalităţilor intervievate să devină o publicaţie online de mare succes. Momentan, PR Forward este singura revistă studenţească de relaţii publice care conţine o parte din informaţiile cele mai valoroase pentru persoanele interesate de domeniul relaţiilor publice. My advice for you guys is to read it and to stay tuned for new articles! Also,give them a honest feedback!

Taguri

Arhiva