Avem obiective, avem nevoie de încurajare

Distribuie!

de Andreea Vlaicu

Recent, am avut ocazia să particip la un workshop interesant, care ar fi putut trece cu ușurință drept o ședință dintr-un training dedicat dezvoltării personale. Spre surprinderea mea, discursul ținut în cadrul acestuia nu a fost nici măcar o clipă plictisitor, ci a constituit o adevărată sursă de inspirație pentru tinerii aflați în sală. Pe parcursul a două ore interactive, am discutat despre importanța setării unor obiective SMART, care, pentru a putea fi atinse, trebuie să îndeplinească anumite condiții: să fie cât mai specifice, măsurabile și realizabile și, de asemenea, am vorbit și despre necesitatea de a acționa imediat după ce ne-am stabilit o anumită direcție.

Efectul pe care discursul l-a produs a fost unul neașteptat pentru că nu am crezut niciodată că încurajările, fie ele provenite de la o persoană complet necunoscută, ar putea avea un impact pozitiv de o asemenea amploare asupra publicului. Pot afirma cu sinceritate că toți cei din sală ne-am molipsit de entuziasmul vorbitorului și ne-am lăsat convinși să ne facem cunoscute aspirațiile, iar la sfârșitul celor două ore am părăsit sala cu doze zdravene de optimism și motivație necesare îndeplinirii obiectivelor propuse.

Aici nu încerc să fac reclamă nimănui, deși vorbitorul are toate aprecierea mea pentru încrederea și curajul pe care a reușit să le insufle întregii audiențe. Aici e vorba despre faptul că în urma acestui workshop am realizat câtă trebuință avem de astfel de persoane care să ne stimuleze ambițiile. Noi, tinerii și în general noi, oamenii, avem nevoie de mai multe puncte de sprijin, de alți oameni care să vadă potențialul nostru, să creadă în capacitatea noastră și să ne încurajeze să ne onorăm obiectivele fixate. E adevărat că realizarea sau nerealizarea lor depinde, în cea mai mare măsură, de gradul determinării fiecăruia dintre noi, dar, uneori, ne sunt mai mult decât necesare îndemnul și susținerea celor din jur.

Orice ar spune unii oameni despre efectul constructiv al criticilor, eu înclin să cred că am adeziunea cititorilor când afirm că e infinit mai plăcut să primești o încurajare decât o lovitură aplicată strategic în partea dorsală, o lovitură care mai degrabă te-ar demonta decât să te mobilizeze.

Altfel spus, sunt de părere că este extrem de important să căutăm să fim înconjurați de persoane care ne susțin în demersurile noastre pentru îndeplinirea obiectivelor deoarece încrederea în propriile forțe, dublată de încurajarea celor din jurul nostru, ne aduce cu un pas mai aproape de reușită. De aici, nu trebuie decât să întindem mâinile și culegem rodul muncii noastre.

Taguri

Arhiva