Vocea generației ’90 se face auzită

Distribuie!

de Andreea Stan

 

Sunt nascută în ani ’90 și pentru prima oară, după mulți ani, sunt mândră că sunt româncă. Noi ne-am născut într-o perioadă în care țara „ieșise de sub comunism”. Da, părinții noștri au crezut că noi vom fi ca în occident, făra să realizeze că, în continuare, mentalitatea nu se va schimba. Noi ne-am născut ca să schimbăm ceva.

Am participat atât ieri, cât și azi la revoltă, am fost pentru ca sunt convinsă că noi putem schimba ceva în România, că toți cei care au ieșit în stradă s-au săturat de nereguli si ilegalități, de spagă și corupție. Azi s-a strigat „Noi nu vrem doar guvernul, vrem tot sistemul”, am văzut pancarte scrise pentru oamenii care și-au pierdut viața în Colectiv și pentru cei care se luptă în continuare în spitalele noastre de mult uitate de minister. Am vazut pancarte cu „O formație a vrut să lanseze un album și a pornit o REVOLUȚIE”. Acest mesaj m-a marcat și am zis: „Da, noi suntem cei care vom face o nouă revoluție, noi suntem schimbarea de care România are nevoie”.

A fost un șoc să vad atât de multă lume, și atât de unită, să văd copii, bătrâni, să vad studenții care strigă „Studenții sunt cu voi”. Cel mai frumos moment a fost când s-a cântat imnul țării noastre, nu cred că în 20 și ceva de ani am auzit imnul cântat de peste 20.000 de mii de oamenii la un loc.

Frigul și oboseala nu s-au simțit, energia si dorința noastră pentru schimbare a fost prea mare. Cred că persistând vom putea sa aducem la putere oamenii cu adevărat capabili, oameni patrioți care nu sunt lacomi după aurul acestei țări.

Toți românii își iubesc țara, și asta s-a putut vedea cu ochiul liber azi. Cei din diaspora vor înapoi acasă, vor sa vină acolo unde stau cu gândul și cu inima.

Sper în continuare că oamenii să iasă în stradă pănă când reușim să facem din Romania o țară respectată și apreciată la adevărata ei valoare.

Taguri

Arhiva