Ultima zi din East European Comic Con

Distribuie!

de Laura Bisericanu

După cum ați aflat de la noi de pe site, week-end-ul acesta a avut loc prima ediție East European Comic Con în București. Ziua de sâmbătă a fost foarte interesantă, majoritatea fanilor „înrăiți” așteptând pe la porțile Palatului încă de la 10 dimineața. Duminică, deoarece i s-a făcut reclamă evenimentului la știri aseară, au fost mai mulți copii cu părinți.

Cosplay-uri frumoase au existat și sâmbătă și duminică, am găsit întreaga gașcă Homestuck de exemplu, cât și un stormtrooper împreună cu Luke, Han și Leia. Nu cred că de la lansarea francizei Star Wars a existat vreun Comic Con fără Leia, așadar se poate spune că am urmat și noi tradiția, deși din fericire Leia noastră era îmbrăcată, și nu în costumul de sclavă. Percepția femeilor în Cosplay și intenționalitatea costumelor a fost discutată pe larg de Vanessa și Manuel D’Andrea la panel-ul lor, abordând problema așa-numitelor  „fake geek girls”, cum au fost numite de această cultură fetele care își aleg un personaj numai de dragul de a se afișa într-o costumație provocatoare, fără niciun motiv adiacent. Vanessa, însă, a propus acceptarea lor prin perspectiva idee generale de cosplay: ne îmbrăcăm astfel pentru a onora un personaj care ne atrage dintr-un anume motiv, și intenția de a omagia un personaj nu poate fi niciodată percepută ca ceva negativ.

Invitații speciali, John Rhys-Davies și Finn Jones au fost extraordinari. S-au bucurat de eveniment, au știut să distreze și să se distreze, iar la poze era cea mai mare distracție. Finn a fost incredibil de prietenos cu fanii lui; la panelul de a doua zi Shookie l-a convins să se îmbrace într-un costum de urs panda și a îmbrățișat toate fanele de sex feminin peste care a dat. Conferințele au fost excelente, John Rhys-Davies a povestit niște lucruri extraordinare, și a dat niște sfaturi excelente.  A încurajat lectura, a încurajat asumarea responsabilității la interviuri, a încurajat oamenii să aibă copii.

Motivul pentru care aceste conferințe sunt în general populate de tineret este pentru că actorii se separă în două categorii: cei în vârstă care vin să-și împărtășească experiența de viață cu tinerii aflați la începutul ei, și cei tineri care vin să facă glume și să se alăture entuziasmului tineresc al publicului, și poftei sale de viață.  Adulții nu au de ce să beneficieze de aceste informații: tânărul face glume pe gustul celor tineri, cel în vârstă chiar dacă știe să facă un „one-man show”, majoritatea timpului îl ocupă cu sfaturi pe care ei deja le știu.

În rest, cosplayeri din toată lumea, artiști talentați autohtoni, o înghesuială extraordinară, aer puțin sufocant și lipsa unei garderobe. Produsele aveau prețuri din cele mai variate și cred că fiecare a găsit ceva pe gustul său, deși varietatea produselor nu era atât de mare. Pentru o primă ediție, a fost excelent. Fanii au fost peste măsură de încântați, și nu a avut loc niciun incident major.  Eu una abia aștept ediția de anul viitor.

Sursa foto: Mădălin Ștefan

Taguri

Arhiva