Singură acasă 1,2,3

Distribuie!

Cu sau fără vacanță intersemestrială, la un moment dat tot te lovește singurătatea. Ai vrea tu să fie toți prietenii la cheremul tău dar, ups, fix weekendul ăsta s-au gândit să meargă toți la munte!

Ăsta e un scenariu dramatic, ce-i drept... La mine situația e foarte simplă: sunt în vacanță de mai mult de o săptămână (oficial vacanța a fost doar o săptămână), toată lumea s-a întors la facultate și eu am rămas în dragul de Botoșani pentru că mai am ceva treabă pe aici.

Problema e că am uitat cum e să n-ai nimic de făcut. Și nu e ca-n vacanța de vară, când nimeni nu are nimic de făcut - nu! sunt doar eu cu mine de data asta. Fără amici de ieșit la cafele, la teatru, la un ceai, la o tură cu mașina. Până acum câteva zile, mi-am zis că pot să fac toate astea și singură.

  • Am fost singură la teatru. No problem, oricum la teatru ești doar tu și povestea de pe scenă, în care intri treptat...
  • Am fost apoi singură cu mașina la plimbare, seara - în 20 de minute am parcurs tot orașul de vreo trei ori, în trasee diferite.
  • Am fost singură la Bonjour Cafe, la un vin fiert și cu o carte după mine. După 10 minute mi-am dat seama că aici nu e ca-n București și aici nu citești pur și simplu în cafenele, fără să fii privit ca un intrus și abordat de tot felul de dubioși atrași de „fete inteligente așa ca mine”.

Am plecat singură acasă și mi-am băgat picioarele. Ce atâta fugă după compania altora... Și cum ziceam, mi-am băgat picioarele și apoi tot corpul în cada plină cu apă fierbinte. Toate filmele alea americane mi-au folosit la ceva, pentru că mi-am amintit că niște lumânări aprinse și niște vin din frigider ar arăta bine lângă o cadă cu o femeie înăuntru.

După faza cu baia, mi-am dat seama că atunci când sunt singură pot să fac multe lucruri pe care nu pot să le fac cu alții.

  • O baie romantică e mult mai faină solo decât în doi.
  • Unele filme merită să fie văzute când ești singur(ă), dacă nu vrei ca spiritul critic al altora să împiedice mesajul filmului să ajungă la tine (ex: Eat Pray Love).
  • Experimentele culinare ar fi bine să le testezi întâi pe papilele tale gustative.
  • Unele melodii sau stiluri muzicale sunt mai dulci, mai potrivite când sunt doar pentru tine 🙂

 

Taguri

Arhiva