Rezoluții sociale marca GEN90

Distribuie!

de Laura Bisericanu

Generația 90 se apropie de un sfert de veac de existență, așa că ar fi momentul să scotocim prin creierașele lor și să vedem ce așteptări au ei de la lumea în care s-au pomenit, peste noapte, adulți.
Cred că printre primele elemente pe care și le dorește orice român este un vot valid. Să mă explic: un vot valid este compus din două elemente – un cetățean informat asupra consecințelor votului său și un vot dat unui partid care nu își dă mâna cu opoziția la 5 luni după alegeri, anulând astfel votul tuturor.

O altă speranță este întoarcerea celor din străinătate (care au terminat deja niște facultăți pe acolo) pentru a ajuta redresarea țării și a sistemului. Dacă cei care stau aici nu fac nimic, măcar diaspora să miște.

Îmi doresc ca, în anul de grație 2014, să nu mai sun la Apanova să întreb de sănătate și de apă caldă, ca să mi se răspundă că ei furnizează doar apă rece și Radet se ocupă de apa caldă.

Îmi doresc buget la Cultură, la Sănătate și la Educație.

Îmi doresc să se amplifice mișcarea socială care a renăscut IA ca o haină modernă, pentru că destul a fost folosită de casele de modă străine și cred că este momentul să se întoarcă acasă.

Mi-aș dori și un trafic mai verde grație bicicletelor, dar pentru asta trebuie întâi să îmi doresc piste adecvate.

Îmi doresc să nu ne amintim iar de maidanezi anul viitor pe vremea asta, când decid să deguste din cetățeni din cauza foamei. Poate găsim o soluție umană și elegantă până atunci.

Generației următoare de la Litere îi doresc un călduros „Baftă!” în ciclul de licență, deoarece căldura se lasă așteptată.
Considerând că intru în detalii și că fiecare omuleț are oful său, le doresc tuturor să li se rezolve cumva problema cu țeava aia de încarcă dublu la apometre sau cu duba albă care parchează pe trei locuri și blochează accesul în parcare.

Sunt niște doleanțe absolut normale: îmi doresc să se rezolve veșnicele probleme ale țării, că românul „se descurcă” oricum, dar nu asta e ideea.

Cât despre generația mea, le doresc informaticienilor mult succes în meseria lor, că ei duc bugetul țării în spinare; celorlalți le doresc să își găsească o meserie cât mai apropiată de specializarea lor sau de meseria lor ideală. Pe de o parte, am putea să ne întristăm la gândul că nu sunt locuri de muncă, dar pe de altă parte suntem o țară în dezvoltare, așa că poate ar fi momentul să punem mâna să le facem noi.

Un 2014 cât mai știți voi cum!

Sursa foto: Facebook

Taguri

Arhiva