Pietre peste garduri

Distribuie!

Cele mai importante persoane de pe planul politic din România de astăzi sunt domnii Traian Băsescu şi Crin Antonescu, ei fiind competitori direcţi în lupta politică dintre USL şi ARD. Lupta dintre ei arată ca o ceartă între doi copii ce vor să îşi arunce pietre în cap, de o parte şi de alta a unui gard.

În esenţă, cearta dintre ei nu este o problemă, e normal să existe concurenţă, este logic să existe oameni la putere şi oameni în opoziţie. Problema este că, fiind doi copii, ei nu au forţa să arunce toate pietrele peste gard, astfel unele mai lovesc gardul şi îi provoacă avarii. Dintre pietrele ce ajung în terenul celuilalt foarte puţine nimeresc ţinta pentru că ei se pot feri, iar cele ce îi nimeresc sunt doar niște pietricele. Astfel, copiii rămân nevătămaţi şi singurele daune sunt provocate gardului.Vă puteţi imagina că poporul reprezintă gardul?

Integritatea celor doi copii nu este deloc afectată de această ceartă. De ce? Pentru că ei, de fapt, nu au integritate şi în acest sens aş dori să amintesc declaraţiile fiecăruia dintre ei, nu demult rostite:

Traian Băsescu a spus la televizor că nu doreşte să câştige referendumul la masa verde şi că vrea să aducă cel puţin un vot în plus pentru opţiunea NU.

Crin Antonescu a declarat în Parlament că se va retrage definitiv din viaţa politică dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendumul organizat în această vară.

Astăzi, Traian Băsescu este preşedinte pentru că nu a fost îndeplinit cvorumul şi ne spune că un preşedinte nu poate să plece doar pentru că este nepopular, iar Crin Antonescu încă activează pe plan politic şi nu s-a retras pentru că rivalul său de peste gard a pierdut, de fapt, dar a făcut o fentă şi încă îşi exercită funcţia.

Penibil, cei doi oameni politici se lovesc cu declaraţii jucăuşe şi derutabile. Dar întorcându-ne la metafora noastră, aceste declaraţii reprezintă acele mici pietricele cu care se nimeresc reciproc şi cvorumul este un pietroi ce s-a oprit în gard.

Multe astfel de pietre au fost aruncate din terenul fiecărui copil către celălalt şi nu doresc să le amintesc în acest articol. Cu siguranţă vor mai fi aruncate, mai ales că urmează campania electorală pentru alegerile parlamentare din decembrie.

În concluzie, vreau să atrag atenţia asupra gravităţii faptelor care se întâmplă pe plan politic. Gardul nostru este unul de tablă, deja îndoit şi prost privit de vecinii europeni care ne mai îndeamnă să renunţăm la pietre şi să deschidem poarta căci dialogul poate face minuni. O concurenţă politică nu se poartă prin ceartă, se poartă prin argumente.

Mihai Lazăr

Sursa foto: wikimedia.org

Taguri

Arhiva

2 Comments

  1. September 22

    Draguta analogia 🙂 Dar stii ca gardul nu e numai de tabla…ci si din alte materiale :)) Cu alte cuvinte, nu suntem un popor unit, ci un popor impartit (sau gaurit de pietre, cum ai zis tu)

  2. Mihai Lazar
    September 22

    Ms! Dezbinarea societatii face discutia altui subiect, la fel si asta poate fi o strategie politica, dar aici am vrut sa evidentiez comportamentul celor 2 copilasi. Este f adevarat ca poporul roman nu este unit.

Comments are closed.