Top politicieni români pe facebook și twitter

Distribuie!

Social media a schimbat modul în care se face o campanie de comunicare, lucru care a ajuns și la români, chiar dacă a fost cu puțină întârziere. Întâi au fost vedetele din muzică și media, iar acum se pare că și politicienii români încearcă să se folosească de rețelele de socializare din ce în ce mai mult.

Deși nu suntem partizanii vreunui partid politic, ne-am gândit să facem un top 3 al celor mai mediatizați politicieni din România la momentul actual, respectiv Traian Băsescu, Victor Ponta și Crin Antonescu, și să vedem cum se descurcă ei pe facebook și apoi pe twitter.

Top 3 politicieni români pe facebook

1. Traian Băsescu pe http://www.facebook.com/PresedinteleTraianBasescu

156.395 like-uri în momentul scrierii acestui articol.

Deși nu are o pagină care să îi poarte numele direct, am observat că pagina community Alături de președintele nostru este folosită că mijloc de comunicare oficial pentru acesta.

2. Victor Ponta pe http://www.facebook.com/victor.ponta

47.524 subscriberi în momentul scrierii acestui articol.

Deși aceasta este o pagină de persoană, subscriberii pot fi considerați drept like-uri. De fapt, facebook chiar are o opțiune în care se poate transforma profilul personalîn pagină, prieteniile putând fi transformate în like-uri.

3. Crin Antonescu pe http://www.facebook.com/CrinAntonescuPresedinte

26.544 like-uri în momentul scrierii acestui articol.

Aceasta pare a fi o pagina de fan în adevăratul sens al cuvântului. Poartă numele persoanei promovate și poate primi like-uri, fără a fi un profil personal.

Top 3 politicieni români pe twitter

1. Traian Băsescu pe https://twitter.com/tbasescu

7.060 followers în momentul scrierii acestui articol

Se pare că twitter-ul oficial al lui Traian Băsescu a început să posteze din nou de săptămâna aceasta, după o pauză lungă de la fosta campanie electorală.

2. Crin Antonescu pe https://twitter.com/CrinAntonescu09

2.503 followers în momentul scrierii acestui articol

Dacă pe facebook, Victor Ponta este înaintea lui Crin Antonescu, pe twitter avem exact opusul, deși acesta nu a mai postat nimic din ianuarie.

3. Victor Ponta pe https://twitter.com/Victor_Ponta

1.481 followers în momentul scrierii acestui articol.

Aici este precizat clar că acest cont este gestionat de Echipa VP.

Văzând aceste poziții în cele 2 topuri, noi nu putem decât să ne dăm cu părerea cum vor evalua lucrurile. Fiind un mediu foarte schimbător, social media poate evalua negativ sau pozitiv în funcție de profil.

Voi ce credeți? Se va schimba topul în următoarea lună?

Articol de Costin Șerban

Surse foto: wikimedia, facebook și twitter

Taguri

Arhiva

One Comment

  1. TheEu
    July 7

    O singura precizare: Crin Antonescu are pe pagina de Facebook sigla PNL. Jalnic pentru cineva care se doreste a fi un co-lider USL, pur si simplu desfiinteaza preceptul de Uniune. Iar daca pe Twitter se autoproclama “viitor presedinte” poate ca stau sa ma gandesc mai bine daca acesta este cu adevarat contul sau oficial. Ati verificat bine sursele, domnilor?

Comments are closed.