Nu există destin, destinul ţi-l creezi singur

Distribuie!

de Adina-Mihaela Brişcă

Îmi displac oamenii care nu fac nimic, doar aşteaptă. Aşteaptă să le pice ceva din cer, eventual norocul să tragă insistent de ei. Sunt nişte situaţii care mă irită rău de tot, mai exact mă doarecapul când aud scuzele oamenilor atunci când au un eşec: „Lasă, aşa a vrut Dumnezeu”, „Aşa a fost scris”, Aşa trebuia să se întâmple”. Nu, nu aşa trebuia, problema eşti tu aici, nu destinul, nu Dumnezeu, nu zeii. Nu există tâmpenie mai mare ca asta.

Dacă ai căzut în cap pe stradă, nu e vina ta că nu eşti atent şi te uiti prin nori, e vina lui Dumnezeu, te-a pedepsit. Dacă nu ai intrat la facultatea x şi ai intrat la y, înseamnă că x nu era bună pentru tine. Explicaţia este că nu ai învăţat destul şi nu ai ajuns unde ţi-ai dorit.

Mă amuză vorbele astea din popor: „Ce-i al meu e pus deoparte!” (explicaţia: luptă pentru ca ceva să fie al tău, altfel speri degeaba),„Dacă am pierdut ceva, Dumnezeu are ceva mai bun pentru mine”.Nu. Dacă ai pierdut ceva, înseamnă că nu ai apreciat acel lucru sau ce a fost el, deci nu te aştepta să primeşti globul de aur.

Sau…„Dumnezeu nu mă iubeşte”. Credincioşi, necredincioşi, ce sunteţi voi, oricum aţi fi, să ştiţi că nimeni niciodată nu va face ceva în locul vostru, luaţi-vă viaţa în mâini şi faceţi în aşa fel încât să fie una calitativă.

Întoarcem problema pe altă parte. Dacă totul merge bine, e mâna destinului, Dumnezeu există, El mi-a îndeplinit dorinţele în timp ce priveam cerul. Dacă nimic nu merge cum trebuie, nu există Dumnezeu, dacă exista mă ajuta. Deci, pentru unii, Dumnezeu există doar când binele pluteşte la suprafaţă. Reveniţi-vă! La urma urmei, Dumnezeu poate fi un sprijin moral, nu un executor de ordine şi dorinţe.

Nu este suficient că aveţi libertatea să faceţi tot ce vă doriţi? Puteţi alege orice, de la lucruri până la o companie plăcută, job-ul, oraşul în care vreţi să locuiţi, etc. Nimeni nu vă obligă să faceţi ceva ce nu vi se potriveşte. Dar ştiu toţi oare ce îşi doresc? Aici e problema…dacă tu nu ştii ce vrei, cine vrei să ştie în locul tău? Dumnezeu ştie, am uitat.

Oameni buni, învăţaţi să vă trăiţi viaţa, bucuraţi-vă de oportunităţile pe care le întâlniţi şi profitaţi de ele. Concurenţa e mare, oricine îşi doreşte să fie fericit. Totul e o competiţie.

Sursa foto: www.weheartit.com

Taguri

Arhiva