Lunea e ca lumea?

Distribuie!

de Laura Bisericanu

E luni. E început de lună dar e prea la început ca să-ți fi venit încă salariul. E Aprilie, deci mai ai cel puțin trei luni până la vacanță. Afară e primăvară și nu prea iar lumea din jur îți tușește în nas când tu abia ai scăpat de răceală.

Stop și de la capăt. Ok, toată lumea din armata corporatistă care se încolonează în marș la început de săptămână prin pasajul de la Unirii urăște lunea. Studenți cu ochi cârpiți se chiorăsc la foi de curs prin autobuze; între stații, scriu un status în care blestemă ziua care le distruge bucuria weekend-ului. Așa că singura soluție pe care noi am găsit-o este românescul „ce faci tu e bun făcut”. Ca să mai eliminăm din tensiunea stării de spirit insuflate de ura asta generalizată, noi propunem un consens colectiv prin care ziua de luni să devină cea mai plăcută zi din săptămână.
Dacă te întrebi de ce, îți vom spune că ai destulă energie rămasă de la petrecerile din weekend și destule endorfine ca să transmiți starea ta de bine celor din jur, de la muncă până la piață sau la bibliotecă. Te asigur că șeful tău e la fel de posomorât ca tine din același motiv: și el e tot la muncă. Profesorul care te ia de proaspăt la 8 dimineața o face doar ca să apuce să-ți transfere o parte din cunoștințele lui până ce te pierde în tumultul celorlalte cursuri.

Dacă te întrebi de ce azi, o să alegem motive aleatorii: poate pentru că o să te simți extrem de protejat la metrou de jandarmii cu semi-automate sau pentru că acum știi că nu numai la noi e corupție ci conform anchetei Panama Papers există un grup întreg de băieți care plimbau banii cu sacul. Sau dacă ești mai optimist, poți să te bucuri că cetatea Deva tocmai s-a redeschis (literalmente) cu surle și trâmbițe taman la timp pentru vacanța de 1 mai.

Ideea e simplă: poți alege să te gândești ce oribilă e ziua asta lungă și incomodă sau poți să te gândești la un lucru tare pe care abia aștepți să îl faci azi. De exemplu, noi am ales să ne bucurăm de faptul că un cititor GEN90 va primi de la noi* cartea La Bella Roumanie a lui Dumitru Țepeneag ca să-și mai descrețească fruntea și să vadă că lunea e ca lumea!*Mai multe detalii despre campanie găsiți pe paginile noastre de Facebook, Twitter și Instagram.

Taguri

Arhiva