Lansarea albumului „Shout”

Distribuie!

Vara aceasta este dedicată concertelor rock, mai mult sau mai puţin. Am avut parte de Rock the City, Best Fest, Linkin Park şi alte evenimente vor veni pe măsură ce trece vara aceasta călduroasă. Ce ne facem, însă, dacă avem nevoie de muzică mai calmă și nu suntem neapărat fani ai acestor trupe/gen muzical?

Orange ne-a oferit ieri seară posibilitatea de a ne bucura de un alt fel de muzică. Nu mulţi gustă proiectul electro românesc al celor de la Moonlight Breakfest, ar spune unii, dar realitatea este că s-au strâns peste 3000 de oameni la Teatrul de Vară din Herăstrău, unde trupa şi-a lansat ultimul album, „Shout”, pe care vi-l recomand cu căldură.

Nu ar exista niciun motiv pentru care să fi spus pas acestui eveniment, mai ales dacă ne gândim că intrarea s-a făcut  pe baza invitaţiilor care puteau fi descărcate gratuit de oricine avea un cont de Facebook. Aşa că toată familia, cu mic, cu mare, a venit la concertul din Herăstrău.

Vremea a fost şi ea de  partea concertului, soarele blând a bătut câteva ore, apoi a fost înlocuit de multe stele care au adus un plus atmosferei deja romantice şi plăcută oricui. Noaptea a fost una calmă şi, alături de solistă, au cântat şi greierii care se ascunseseră în Muzeul Satului.

Tinerii care au prins energie după câteva pahare de bere se legănau în ritmul muzicii amintind, într-un fel, de anii ’20, când jazz-ul era în vogă. Solista vorbea mereu cu publicul, antrenându-l, făcându-l să se simtă iubit şi apreciat, iar feedback-ul a putut fi măsurat în aplauze intense şi lungi.

Au fost cântate o mulţime de melodii de-a lungul concertului, dintre care şi unele celebre deja ale trupei, precum: Shout, melodia care dă şi numele albumului, Hello sau Silent Disco. Acestea au fost fredonate şi de public şi au trezit pofta de a dansa. Aş putea spune că la un astfel de concert scaunele nu îşi au locul, fiindcă spectatorii vor să danseze, scaunele sunt acolo doar ca să incomodeze. Desigur, cine a vrut să danseze, a ieşit pe scările largi ale Teatrului de Vară şi s-a putut manifesta liber acolo.

Cine nu a ascultat încă melodiile celor de la Moonlight Breakfest, ar trebui să dea un search pe Youtube şi apoi să se îndrepte spre primul magazin de muzică şi să achiziţioneze albumul „Shout”.

Text, foto & video de Ariadna Drăgolici

Linkurile pentru videoclipuri

http://www.youtube.com/watch?v=lIZ0kaVjXp0&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2tcvNQ_2MWE

Taguri

Arhiva