Jurnal de Bucureşti: Zâmbeşte!

Distribuie!

de Andra Iliescu

Aproape că am uitat să mai simt. Copilul din mine mi-a adus aminte.

Ce spuneţi să facem un exerciţiu de relaxare? Poate că aţi uitat ce frumos e să dormi până tărziu, ce frumos este să te trezeşti alături de cineva frumos, să ȋţi facă dimineaţa cafeaua, aşa cum numai el ştie că-ţi place şi să o savuraţi ȋmpreună uitandu-vă la Casper, the friendly ghost.

Sună pueril, ştiu. Dar nu-i aşa că cele mai frumoase şi fericite momente le aveam atunci când eram mici? Era atât de simplu pentru noi, neavând nicio grijă, să ne bucurăm de bogăţiile pe care le aveam, de la plăcinta din noroi, şotron, datul ȋn leagăn până la apus şi, mai mult, atunci era perioada când puteam face milioane de lucruri ȋntr-o zi.

Un studiu a arătat că noi zâmbim ȋn medie de 11 ori pe zi, iar copiii de 300 de ori. Amuzant! Când uităm să zâmbim? Când uităm să fim fericiţi? Când uităm să ne bucurăm de tot ce ne ȋnconjoară?

Incercaţi să vă decuplaţi de online, de muncă, de telefoane, de tot. Luaţi-vă o zi pentru voi! O zi ȋn care să mâncaţi ȋn oraş (pentru că nu aveţi chef să gătiţi), o zi ȋn care să vă uitaţi la filme, să ieşiţi la plimbare, sau să faceţi orice vă binedispune şi vă relaxează. Practic, o zi ȋn care nu faceţi nimic! Nimic altceva decât să vă binedispuneţi toaaaată ziua!

Haideţi să zâmbim în fiecare zi, să zâmbim doar pentru că ne trezim lângă cineva drag, să zâmbim doar pentru că va fi o zi minunată!

Sursa foto: flickr.com

Taguri

Arhiva