Jurnal de Bucureşti: Mai bine taci!

Distribuie!

de Andra Iliescu

Îmi place să văd cum oamenii sunt foarte ȋncrezători când vorbesc, mai ales când utilizează un cuvânt greşit (sau gramatical este greşit), iar ȋncrederea de sine este maximă.

Mă amuză cum întreaga națiune, atât de inteligentă încât este evident – și chiar mai mult de atât, ajunge să copieze acei oameni de la care avem multe de învăţat. Cea mai mare porcărie care se poate întâmpla este faptul că cei care se ocupă de acest aspect sunt niște ignoranți din toate punctele de vedere. Cum poţi schimba scrierea unui cuvânt pentru că niște idioți analfabeți îl folosesc greșit, cum poţi să îl dai spre utilizare unei națiuni întregi? Cum?! Mă depășește această situație, chiar nu pot înțelege. Dacă tot se întâmplă așa, de ce mai avem reguli, de ce nu ne ştergem cu ele undeva?

Din păcate pentru voi, nu se pot adapta și cuvintele dintr-o altă limbă, și măcar din acel punct de vedere ar trebui să fie corect. Dar am întâlnit mult prea multe greșeli stupide și oameni care ori le ignoră, ori sunt mult prea proști să realizeze că este greşit.

Ceea ce ador este când intervine cineva să corecteze, şi printr-un absurd absolut, persoana aceea comite o crimă! Cést ne pas possible! Nu suntem noi de vină pentru ceea ce scriem, ci autocorrect-ul, oops! Se pare că nu am observat! Când ai comis-o, ai comis-o, ai măcar decenţa şi inteligenţa să ȋţi asumi fapta şi să nu te victimizezi după ce că mai eşti şi prost!

Dragilor, nu este greu să dați un search pe google şi să vedeți cum se scrie un cuvânt, să întrebați un prieten dacă nu sunteți siguri – posibilități există! Nu e o problemă când greșim o dată, de două ori, dar când e ceva constant, ar trebui să vă trageţi semnale de alarmă. Nimeni nu-i perfect! Și eu greșesc, dar când văd ardoarea cu care unii ȋşi apără prostia… Este penibil!

Dar așa este, când lenea ne doboară, prostia e în floare!

Sursa foto: Flckr.com

Taguri

Arhiva