Facultatea și câmpul muncii au, în sfârșit, o legătură!

Distribuie!

de Bogdan Firănescu

În articolul trecut am vorbit despre noul sediul SNSPA și am lansat ipoteza oarecum riscantă că facultatea nu are numai un nou sediu ci și o nouă abordare față de studenți. Nu a trecut nici măcar o lună de la deschiderea oficială iar facultatea mi-a demonstrat că lucrurile s-au schimbat.

În ziua de Miercuri, 15 Octombrie a avut loc lansarea proiectului „Adstarter” în sala 104 a Facultății de Comunicare și Relații Publice. Poate că fiind doar în anul II afirmația este nefondată, dar de când sunt în această facultate nu am întâlnit un alt proiect de o amploare asemănătoare. Proiectul a fost lansat în colaborare cu agenția de publicitate Mercury360* și agenția de resurse umane DynamicHR și are ca scop atât sprijinirea studenților în procesul de orientare profesională cât și familiarizarea participanților cu atmosfera dintr-o agenție de publicitate. În prima parte a evenimentului reprezentanți ai Mercury360* și Dynamic HR au ținut discursuri despre departamentele din care făceau parte, ne-au fost prezentate etapele proeictului și ne-a fost oferită asistență în completarea contractului.

Un aspect pozitiv care mi-a atras atenția a fost faptul că nu există câștigători sau pierzători, nu există oameni care au intrat în proiect degeaba. Oricine participă va avea ceva de câștigat.

În cadrul primei etape a proiectului studenții vor completa testul vocațional JVIS, se vor întâlnii cu experții în consiliere pentru interpretarea rezultatelor și cu experții în ego-marketing. Fac o paranteză pentru a dezvolta ce avem de câștigat de pe urma primei etape. În urma testului vocațional JVIS poți vedea negru pe alb în ce sferă de lucru ți se manifestă interesul. Mulți dintre noi suntem convinși că știm deja cine vrem să fim și ce vrem să facem, caz în care acest test te motivează deoarece îți confirmă bănuiala. Experții în consiliere îți vor spune exact spre ce slujbe te-ai putea orienta iar cei în ego-marketing te învață cum să te vinzi pe piața muncii. După ce completezi un CV și o scrisoare de intenție te poți înscrie în programul de stagii de practică oferit de Mercury360*. Timp de 8 luni vor fi selectați câte 20 de studenți pentru a lucra ca interni în toate departamentele organizației Mercury360*. După terminarea stagiului de practică vei fi plătit cu suma de 250 RON și vei avea ocazia să fii unul dintre cei 8 studenți care vor fi angajați. Revin cu o altă paranteză. În cadrul celei de-a doua etape vei putea lucra efectiv în cadrul tuturor departamentelor dintr-o companie de publicitate. Pe lângă experiența deosebită și o cunoaștere mai bună a departamentelor și ce presupun acestea, vei avea chair șansa de angajare! Acestea au fost toate observațiile până în prezent, voi reveni cu mai multe impresii despre desfășurarea etapelor 1 și 2 ale proiectului. Până atunci vă lăsăm la dispoziție site-uri care vă pot da mai multe informații în legătură cu proiectul.

http://www.advocation.ro/main.php?module=home

http://adstarter.ro/

http://www.mercury360.ro/

http://www.dynamichr.ro/

http://comunicare.ro/

Taguri

Arhiva