Europa se confruntă cu cel mai mare flux de imigranţi după cel de-al Doilea Război Mondial. Peste 340.000 de imigranți au fost identificați la granițele Uniunii Europene în primele șapte luni ale lui 2015. Mulți au fugit din țări devastate de război precum Siria sau Afganistan și au ales drumul Europei pentru a-și reface viețile și a o lua de la capăt.
De câteva luni, Europa se confruntă cu un val de imigranți care vor cu orice preț să ajungă în țările nordice, mai ales în Austria sau Germania și tranzitează doar prin țări precum a noastră. Situația s-a înrăutățit în august, când guvernul de la Budapesta a hotărât să ridice un gard la granița cu Serbia, iar mai apoi a interzis plecarea tuturor trenurilor către Germania din gara centrală a Budapestei. Dar Ungaria nu e singura țară care se confruntă cu această problemă. Grecia, cea prin care imigranții au intrat în Europa, abia mai face față. Cancelarul Germaniei a îndemnat toate statele membre UE să ajute imigranții și să le ofere posibilitatea de a se integra în societate. Acest fapt a atras simpatia refugiaților care-și doresc mai mult ca oricând să ajungă în Germania.
Între timp, bătrânul continent pare că se clatină sub povara refugiaților care continuă să vină în valuri tot mai mari. În timp ce țările care nu sunt membre UE sunt dispuse să ajute, celelalte nu sunt atât de deschise acestei opțiuni. Totuși, la Viena, s-a ieșit în stradă pentru a cere ca refugiații să fie ajutați și tratați în mod normal. Părerile sunt împărțite și e greu de spus cum se va finaliza această criză sau dacă are măcar un final. Europa nu pare pregătită să asimileze atât de mulți imigranți și asta se pare că o destabilizează mai mult decât criza din Grecia.