Unde ieşim în timpul liber?

Distribuie!

de Miruna Tătaru

Suntem tineri, suntem implicaţi într-o mulţime de activităţi şi chiar dacă nu ducem lipsă de energie, din când în când trebuie să ne mai reîncărcăm şi bateriile. Aşadar, cum ne relaxăm şi unde ieşim în timpul nostru liber?

Cafeneaua este un loc frumos, liniştit şi numai bun pentru a te relaxa şi pentru a petrece clipe dragi alături de prieteni. În Micul Paris găseşti o mulţime, care mai de care mai impresionante şi ca decor şi ca preț. Trebuie să fim realişti, însă: ieşirea la cafea este strâns legată de câţi bani avem în buzunar. Dacă ne referim la vestita zonă din centrul Bucureştiului sau de noul punct fierbinte pe harta fiţelor, şi anume, Centrul Vechi, preţul unei cafele este… tulburător. Dar, pentru o cafea savuroasă şi pentru un ambient pe măsură trebuie să plăteşti un preţ. De obicei, cam mare.

Şi totuşi, pentru ce mergem la cafenea? Mergem pentru cafeaua în sine, pentru a discuta cu cei dragi sau doar pentru a fi în rândul lumii? Cel mai adesea, mergem la cafenea pentru contactele cu oamenii. Dacă vrei sa trăieşti în societate, trebuie să socializezi, nu? Cafeneaua este locul ideal pentru a sta la şuetă ca între fete.

Dar să nu uitam că mai sunt şi cei de bani gata care trebuie să-şi etaleze ultimele achiziţii, să se spargă în figuri şi să… agaţe. Şi care este locul cel mai potrivit pentru a face asta? Cafeneaua, desigur. De preferat una cât mai la modă şi bineînţeles, deloc ieftină.

Cafeneaua este un locaţia perfectă, în viziunea mea. Nu contează cât costă o cafea atâta timp cât ambianţa este plăcută şi compania la fel.

Mai sunt si alternative notabile precum opera, teatrul şi cinematofraful. Dar câţi tineri aleg să îşi petreacă timpul aşa? Poate la film chiar se merge. În schimb, celelalte două locaţii sunt considerate atractive mai mult pentru vârsta a doua. Oare de ce? La prima vedere, pare plictisitor să stai să asculţi muzică veche. Şi uneori este de-a dreptul enervant să fii înconjurat de oameni mai în vârstă la o piesă de teatru, de exemplu. Totuşi, lucrurile nu trebuie privite aşa.

Eu, una, ador să merg la teatru şi la operă. Este relaxant să asculţi muzică cu «tradiţie», realizată de compozitori celebri şi e absolut fascinant să mergi la o piesă de teatru cunoscută. În plus, calitatea persoanelor pe care le întâlnesc este cu mult peste ce se vede în realitatea cotidiană. Cu alte cuvinte, iubesc atmosfera de acolo pentru că mă destinde şi mă încarcă cu forţe noi.

Ultimul loc, dar nu cel din urmă, pe care tinerii îl frecventează în timpul liber îl reprezintă clubul. Nu înţeleg şi nici nu voi încerca să înţeleg de ce tinerii merg în cluburi. Aşa cum eu prefer să merg la cafenea sau la o piesă de teatru, la fel şi alţi tineri aleg să se distreze într-un club.

Gusturile nu se discută. Indiferent cum decidem să ne petrecem timpul liber, aceste activităţi trebuie să ne recreeze şi să ne încarce cu multă voie bună.

Sursa foto: wikimedia.org

Taguri

Arhiva

3 Comments

 1. Ana-Maria M.
  January 29

  Cum ne pierdem timpul liber, asta e o intrebare buna. Inafara de cafenea, teatru, opera sau cinema, observ ca nu ne mai dai nicio alternativa.

  E iarna, patinoarele sunt pline de studenti care mai vor si altceva, nu doar iesiri plictisitoare in buricul urbei. Si nu vorbesc aici doar de studenti, ci si de proaspetii absolventi de facultate. Poti lua lectii de dans sau de inot, scolile de acest tip si bazinele de inot au oferte destul de accesibile. Unde mai pui serile de Karaoke, Bowling, Biliard, Dartz sau chiar o Septica cu prietenii? Remi nu s-a demodat nici el, dar incet este inlocuit de jocuri precum Jungle Speed, Colonistii din Catan, Clans sau Monopoly.

  Toate acestea sunt lucruri cu care iti poti pierde timpul liber. Generatia noastra nu este atat de ignoranta, salile de teatru sunt pline de tineri in majoritatea cazurilor, nu cred ca toti se limiteaza la o cafenea scumpa si niste etichete pe care sa le etaleze. Pacat ca generalizezi si te opresti doar la o categorie sociala, pacat ca nu privesti si in ansamblu, ma asteptam la mai multe optiuni!

  Zi frumoasa si articole mai bune!

 2. Iri
  February 1

  Dumnezeule… cum ai ajuns sa scrii articole?

 3. Celcareuraste
  February 2

  Voi puneti pe gen90 orice articol primiti pe mail ?

Comments are closed.