Te lupți cu aproapele tău în loc să te lupți cu sistemul

Distribuie!

de Remus Lupu

Ce s-a întâmplat cu noi, tinerii? De ce preferăm să ne luptăm unul împotriva celuilalt? Unde sunt unitatea, prietenia și spiritul de a evolua ca un tot unitar? Oare e mai importantă singurătatea  (vederea unui singur drum), fără a te gândi la ceilalți indivizi din jurul tău? Unde e unitatea dintre oameni? Oare ce s-a întâmplat cu ea?

Noi, ca indivizi în epoca vitezei și în timpul nostru, am uitat ce e important și acel lucru ar fi… să fim oameni unul cu celălalt! Aud din ce în ce mai mult – parcă este pusă pe repeat – aceeași nemulțumire: sistemul de conducere al acestei țări și modul său de funcționare.

NU sistemul e de vină, de vina suntem noi! Am uitat cum e să fim uniți și să lucrăm ca un tot unitar fără a ne uita în „curtea vecinului” să vedem ce a realizat și să crească invidia față de aproape. Repet, singura noastră problemă este aceea că nu suntem uniți! Dacă am funcționa împreună, ca un tot unitar, ar sta altfel treaba.

Ar trebui să ne trezim la realitate și să privim în urmă, da` în urmă zic în 89 când cetățenii români nu au stat cu mâinile în sân plângându-se ca o țață, au fost uniți și au ieșit în stradă de la mic la mare să își spună ofurile și să facă ceva pentru generația viitoare, pentru noi.

Aceste lucruri s-au întâmplat pentru că erau uniți, nu erau dezbinați de invidie și de gândul că orice ar face nu se va schimba. Cum spunea și Newton: „Orice acțiune are o reacțiune” – putem folosi această lege a fizicii în viața de zi cu zi. Dacă noi acționăm ca un tot unitar, automat primim o reacțiune. Ce s-ar întâmpla dacă într-o lună toți am refuza să alimentăm automobilele și ne-am folosi acele extensii ale corpului numite picioare?

Ar scădea prețurile combustibilului. Dar dacă am refuza să cumpărăm un aliment de o anumită natură – fie el lactat, vegetal sau de panificație de la un anumit producător? Iar ar scădea preturile la acela. Luna viitoare începem cu alt producător și așa mai departe, putem să jonglăm cu sistemul cum dorim noi.

Și așa am putea rezolva și ne-am putea stabilii noi prețurile, nu ar putea să aibă ei tot controlul. De ce să nu avem și noi măcar jumătate din controlul lor? Dacă am fi toți uniți cum au fost alții înaintea noastră am putea să realizăm ceva fără ca sistemul să aibă ceva de adăugat, într-un mod elegant și potrivit secolului XXI.

Sursa foto: wikimedia.com

Taguri

Arhiva