Probleme de mediu

Distribuie!

de Pruteanu Mădălina

Un număr considerabil de anunțuri de angajare precizează ca avantaj pentru viitorul angajat existența unui mediu prietenos de muncă. Să-mi fie iertat că nu consider asta un avantaj. Prietenos este un derivat al substantivului „prieten”, or ultima oară când am verificat acel grup de la muncă nu are drept scop major legarea de prietenii. Nu au în comun acest lucru. Nu de aceea au venit la birou.

Deci ne amăgesc? Poate vor să zică „un mediu în care respectul pentru munca ta și pentru tine va exista atât din partea superiorilor cât și din partea colegilor”. Aici deja vorbim despre un job, nu de o reuniune cu prietenii. Poate vă gândiți că mă opun mult prea vehement acestei expresii. Imaginați-vă că lucrați cu un prieten și face în mod repetat aceleași greșeli. Acționați așa cum ați face-o dacă ar fi doar un coleg de muncă? Dacă da, atunci sunteți pregătiți pentru un mediu prietenos. Dacă nu, poate trebuie să cautați și să oferiți doar respect.

Am avut ocazia să mă aflu într-un „mediu prietenos”. Nu mi-a plăcut. Prefer oricând unul profi, în care stima este la ordinea zilei. Și vine la pachet cu o atitudine corectă din partea ambelor părți. Fără răutăți, fără neseriozități, fiecare dorind să prospere în companie fără a-l împiedica pe celălalt să evolueze.

Încearcă să fii prietenos cu ceilalți colegi: oferă-le adresa ta de Facebook, povestește-le detalii despre viața ta personală și vei fi următorul subiect de bârfă. Nu ar trebui să ți se pară deplasat atâta vreme cât consideri că asta e un comportament pe care ar trebui să îl aibă un prieten. În caz contrar, te sfătuiesc să separi viata profesioanală de cea personală.

Sursa foto: “Electronics factory in Shenzhen” by Steve Jurvetson from Menlo Park, USA – glue worksUploaded by Zolo. 

Taguri

Arhiva