Portret de femeie – interviu cu Maria Dragason, Beauty Blogger

Distribuie!

de Larisa Iordache

Săptămâna aceasta am discutat cu unul dintre cei mai cunoscuți beauty bloggeri din România, Special Koko, alias Maria Dragason. Am vrut să vedem ce sfaturi oferă un tânăr antreprenor tinerilor din România care vor să înceapă o carieră în blogging, dar și să aflăm mai multe despre ea. Ideea acestui interviu a pornit de la faptul că vedem de multe ori idei foarte bune de lansare, care se sting în timp, din lipsă de resurse – orice resurse. Am decis că este momentul să primim un imbold, așa că de ce să nu primim acest imbold chiar de la cineva ale cărei cuvinte pornesc din experiența proprie? Vă invit să lecturați mai jos un interviu cu cea care a reușit în câțiva ani ceea ce cu toții ne dorim: să își pună amprenta asupra domeniului în care s-a ancorat.

Maria, pentru început ajută-ne să te cunoaştem mai bine. Spune-ne câţi ani ai, unde ţi-ai definitivat studiile, câteva cuvinte despre tine, care să te descrie cel mai bine.

26, împliniți acum câteva zile, sunt un copil al Verii :). Facultatea de psihologie la Universitate și Master în Publicitate la SNSPA, nu că ar mai avea o relevanță acum că sunt dedicată cu totul și cu totul altui domeniu. Asta e destul de dificil, cred că cel mai ușor e să intre pe blog și să descopere singuri cine sunt și ce fac.

În prezent care este principala ta activitate? Poţi să ne descrii „fişa postului”?

Beauty blogger. Spre surprinderea multor persoane, le cam fac pe toate: scriu articole, fac poze, editez poze, filmez și editez clipuri, răspund la mail-uri și comentarii și îmi petrec mare parte din zi updatând profilele de social media – facebook, instagram, snapchat & co.

Cum te-ai simţit prima dată când ai făcut un tutorial pe Youtube? Mă refer la sentimentul de a vorbi singură în faţa camerei. Ai fost mulţumită de primele tale apariţii online?

Terrified! Nici acum nu știu de ce pentru că puteam oricând să tai bucățile proaste sau să nu postez deloc, dar na, „stage fright”-ul nu ține cont de logică și a durat ceva până am trecut peste emoții :). Nu, deloc, și acum mă lupt constant cu tentația de a șterge postări/clipuri vechi.

În prezent cum ţi-ai descrie exeperienţa în blogging? Care sunt cele mai dificile aspecte de care trebuie să ţinem cont dacă ne ancorăm în acest domeniu?

Într-un singur cuvânt, rewarding. Când am pornit blogul nu mă așteptam să câștig bani din el și nici nu visam să am experiențele pe care le-am avut. Am câștigat școala de Beauty Blogging by L’Oreal, am fost în Suedia cu Oriflame și la Paris cu Make Up For Ever, unde am cunoscut multe dintre fetele pe care le urmăream pe Youtube și Instagram. Am dat câteva interviuri pentru TV și am apărut și în publicații tipărite și online. Anul trecut am câștigat două trofee Digital Divas și anul acesta Locul II la categoria Cel mai bun Blog de Beauty. Am fost invitată la concertele Deliei și în 2015, și în 2016, în backstage, să documentez pregătirile pe partea de make-up and hair, am fost în Grecia cu Jojo pentru a-i realiza machiajul la filmările celui mai recent clip și lista poate continua.

În primul rând, cred că e vorba de dificultatea de a te ține de un program fix de postat, mai ales atunci când lucrezi de acasă. Apoi, poate fi dificil să vii mereu cu subiecte noi și interesante și să te reinventezi, dar cu puțin planning & research, se trece și peste aceste probleme.

Au fost momente în care te-ai simţit descurajată în proiectele tale, să simţi că nu dă randament ceea ce faci? Unde îţi găseşti motivaţia de a continua în astfel de momente?

Sigur că da, de mai multe ori decât mi-ar placea să recunosc, dar cred că e normal indiferent de domeniu. O pauză de relaxare ajută întotdeuna, plus că mi se face dor și nu pot să stau prea mult timp departe.

Care sunt momentele în cariera ta cu care te mândreşti cel mai mult?

Pe lângă cele enumerate mai sus, e întotdeauna un motiv de mândrie când primesc mail-uri și mesaje de mulțumire de la fete pe care le-am inspirat să se apuce de blogging/make-up.

Povesteşte-ne despre rolul tău în cadrul concertului Deliei de anul acesta de la Bucuresti. Cum crezi că te-a ajutat această experienţă?

Am fost invitată să documentez pregătirile pe partea de make-up & hair. Mai multe aflați citind articolul *shameless promotion!*.

 

„Să își găsească vocea și acel CEVA care-i diferențiază de restul oamenilor”

Am învăţat până acum că nu putem vorbi de o reţetă a succesului. Cu toate acestea, care sunt sfaturile tale pentru tinerii care sunt la început de drum, care vor ca pasiunile lor să nu rămână sub anonimat?

Ăsta e un subiect foarte larg și chiar am vorbit de curând despre antreprenoriatul online în cadrul unui seminar pentru studenți. În primul rând, să aibă curajul să încerce – foarte mulți lasă lucrurile la stadiul de dorință și eșuează din start. Apoi, să fie constanți, să-și găsească vocea și acel CEVA care-i diferențiază de restul oamenilor. Să se promoveze în social media, să ceară feedback, să fie friendly și deschiși, evident, să aibă încredere în ei.

„Ce vrei să te faci când o să fii mare?” este întrebarea care ne-a chinuit de mici copii. Visul tău care era?

Sa devin agent FBI, n-a fost să fie :).

Ce poţi să ne spui despre planurile tale de viitor?

Nu prea multe. Nu vreau să fiu misterioasă, dar am citit un studiu conform căruia ești mai puțin determinat să-ți realizezi planurile odată ce ai povestit despre ele. Lucrez la ceva important acum și, sper eu, va fi gata până la sfârșitul anului.

Pentru final, spune-ne unde să te găsească cititorii noştri:

www.special-koko.com + special.koko pe instagram, snapchat, facebook și youtube.

Mulţuuuuumim 🙂

Sursă foto: https://www.facebook.com/maria.dragason

Taguri

Arhiva