Pe locuri, fiți gata, organizați!

Distribuie!

de Alexandra Bogza

Maturitatea nostră este percepută, la nivel social, ca un şir bine consolidat al experienţei, aflat, la rându-i,  în strânsă legătură cu traiectul nostru personal. Pentru a o cultiva, pentru a ne găsi o direcţie, mai uşor, din naivitate în „înţelepciune”, ne lovim mereu de aceaşi soluţii bătătorite şi repavate de generaţiile anterioare. Pe scurt, pentru experienţă este nevoie să alegem calea clasică în care asimilăm felul prin care omenirea şi-a „sistematizat” experienţele – cărţi, multe cărţi.

În tot acest proces „formal” de trecere a experienţei, tot timpul omitem, intenţionat sau nu, o parte importantă – acel traiect personal care se transpune, din punctul meu de vedere, în idei. Prin idei, ai ocazia să îţi cultivi micile tale porniri şi mofturi sociale, pasiunile şi să le oferi şi celorlalţi ocazia să o facă alături de tine. Este, dacă vreţi, un proces de sistematizare a experienţei, dar cu un dozaj considerabil de interacţiune şi interactivitate. De aceea evenimentele (workshopuri, traininguri, cursuri, choachingurile) cu care avem ocazia să interacţionăm şi să experiementăm sunt extrem de importante. Acestea sunt cele care ne oferă idei şi care pun preţ pe un singur lucru constructiv: experienţa revitalizată prin creativitate şi amprenta personală a unui concept general pentru a încuraja generaţiile actuale şi viitoare.

Pe acest lucru au mizat şi cei de la DaAfaceri, cu al lor proiect Event Academy. Ei sunt deja la cea de-a 6-a ediţie şi ne pregătesc o combinaţie echilibrată între experiență şi idei prin conceptul acestei ediţii – Growing an event. Timp de 4 zile, 24 de participanţi vor învăţa cum să pui bazele unui eveniment, de la festivaluri urbane până la cum se organizează totul într-o agenţie de evenimente. Partea frumoasă apare în lista speakerilor.  Aici avem nume ce au stat şi încă stau la baza TEDxBucharest, Saatchi & Saatchi X, Adfel, Noaptea Muzeelor, Femei pe Mătăsari, D&D East Entertainment, iar aceştia sunt, din câte ne-au spus organizatorii, doar o parte dintre cei care ne vor da ştafeta evenimentelor din sfera românească. O altă parte frumoasă este că totul nu este pur teoretic. La sfârşitul trainingurilor se pune la bătaie un brief final prin care participanţii vor avea ocazia de a pune în practică, în echipă, ceea ce au învăţat. 

Dacă v-am făcut curioşi, mai multe detalii găsiţi pe http://eventacademy.wordpress.com/. Înscrierile se pot face pe http://eventacademy.wordpress.com/inscriere/ până pe 18 mai.

Taguri

Arhiva