Pace bărbaţilor!

Distribuie!

Conform ultimelor descoperiri, femeile ar putea fi părinţi individual, ne informează acest articol. Noile descoperiri ştiinţifice susţin că ar exista o tehnică prin care femeile „emancipate” cu carieră ar putea crea un copil fără ajutor masculin. Păi e momentul să mai inventeze cineva nişte muşchi artificiali pentru corpul feminin (detaşabili, evident, pentru momentele când dorim să fim delicate), şi am rezolvat problema. Ne descurcăm în orice situaţie. Asta că tot e la modă extremismul de orice formă, opus „politically correcteness-ului” american.

Eu cred că tot feminismul ăsta care se tot emancipează şi prinde noi dimensiuni cu fiecare generaţie şi-a atins limita. Pe femei le-a luat valul şi acum se aruncă să lupte până la ultima suflare, mai mult din reflex şi încăpăţânare, decât nevoie. Cu excepţia cazurilor izolate, scopul a fost (tehnic) atins. În mare, femeile şi-au obţinut drepturile.  Phoebe Buffay se întreabă în Friends: “We can drive, we can work, we can vote! What more do these broads want?!” Ei bine Phoebe, uite ce vor: să nască un copil complet propriu.

Societatea evoluează într-un stil foarte interesant de câteva decenii. Promovează cele mai aberante mişcări, nu are un sistem de principii….structurat calumea,  şi pierde din vedere nişte elemente esenţiale care o susţin, sau chiar în jurul cărora se formează! Nu e de ajuns că rata de divorţ e 50%? (Adică, ne bucurăm că te-ai căsătorit…poate iese, poate nu). Acum eliminăm şi nevoia de familie, o nevoie de bază în ADN-ul uman de la Homo Sapiens încoace? Dacă tot poate femeia să facă tot, bărbatul ce rost mai are? Din ce înţeleg eu, următorul pas e să îl eliminăm şi pe el!

Dragele mele convieţuitoare,

Pauză! Luaţi un loc, beţi un ceai calmant! Înţeleg avantajul unei astfel de metode pentru cuplurile de homosexuali, însă tu ca femeie independentă, ce te opreşte să socializezi şi să îţi alegi un partener potrivit gusturilor tale? A, ai standarde prea mari? Păcat. Cum ar fi să le adaptezi la ofertele pieţei? Chiar simţi nevoia să fii mamă şi femeie de carieră simultan, singură? În cazul ăsta, cred că nu realizezi că vei dormi cam 4 ore pe noapte în următorii 18 ani. Ce se alege de scumpul tău somn de frumuseţe? Prasad, doctoriţa care a descoperit această minunată reţetă a solitudinii ideale, îşi contempla singurătatea din miezul unei crize a vârste mijlocii, şi a găsit o soluţie înlocuitoare (singura variantă pe care o mai putea aplica la vârsta sa). Nu înseamnă că e momentul să eviscerăm rasa masculină de pe mapamond! Inimi frânte şi abandonate au existat de când lumea şi pământul. Vă rog, veniţi-vă în simţiri, nu vă mai lăsaţi purtate de val, nu omorâţi masculii, şi stabiliţi-vă o listă de obiective realiste, susţinute de un sistem solid de principii. Mă credeţi sau nu, au şi ei rolul lor.

Cu drag, o cetăţeană îngrijorată

Laura Bisericanu

Ilustrație de Cristina Stan

Taguri

Arhiva