La New York e uragan, la noi mare circ

Distribuie!

Dacă astă vară am ratat ocazia de a scrie deaspre suspendarea preşedintelui României, acum nu o mai fac.

Şi spun circ pentru că privesc de multă vreme la scena politică şi imi amintesc doar de spectacolele de la Globus când mă ţinea buni’ de mână. Mă bucur totuşi că nu cunosc spectacolele de la cantinele alea sociale numite Circul Foamei şi vizitate astăzi sub modelul de mall-uri. Ne-am occidentalizat şi noi.

Da ce luăm noi din occident în afară de… porcării? Nimic altceva, doar impresii.

Citeam azi ştirile pe site-ul meu de suflet şi găsesc stupefiat un titlu interesant referitor la o declaraţie dată de domnul Crin Antonescu referitoare la suspendarea preşedintelui. Îmi spun: interesant, ia să aprofundez puţin. Şi am aflat că domnul Antonescu, invitat fiind la emisiunea După 20 de ani, difuzată de ProTV, a declarat că domnul Băsescu va fi suspendat după alegerile parlamentare dacă nu îl va numi premier pe Victor Ponta, bineînţeles cu condiţia ca USL să obţină majoritate parlamentară.

Stupefiat am fost când am vazut titlul, dar când am văzut motivul am luat-o razna bufnind în râs mai rău decât atunci când priveam la clovni cu nasul înroşit. E penibilă situaţia să impui tu un anumit premier doar pentru că ai la îndemână majoritatea parlamentară şi asta după ce oricum ai ratat un proces de suspendare.

Dar să revenim la lucruri concrete. Constituţia României, aia votată de popor, spune foarte clar că preşedintele României (oricare ar fi el) poate fi suspendat doar pe motive de încălcare a constituţiei. Deci ce ar fi neconstituţional în numirea unui alt premier? Păi absolut nimic.

Revenind la Globus, cred că în viitorul apropiat, măscăricii de pe scenă nu or să mai jongleze cu portocalele şi or să înceapă sa arunce unii în alţii cu ele.

Pentru cei pasionaţi de politică (puţin), de teatru, de circ, de artă, de comportamente umane, de economie, de sociologie şi nu numai, vă invit să priviţi cu atenţie către campania care se va desfăşura în luna noiembrie.

În război poţi fi ucis doar o dată, dar în politică de mai multe ori. (Winston Churchill)

Va urma . . . până la sfârşitul campaniei!

Mihai Lazăr

Sursa foto: wikimedia.org

Taguri

Arhiva